Røde Kors og Nestlé i dansk og globalt Corona-samarbejde

Torsdag, April 16, 2020

Nestlé er gået sammen med IFRC (International Federation of Red Cross and Red Crescent) som reaktion på IFRCs nødappel om specialindsats over for udbredelsen af Corona-virus (COVID-19-pandemien).

IFRC er en stærk og pålidelig global partner for Nestlé med sin uovertrufne tilstedeværelse og ekspertise inden for levering af førstehjælp, beredskab og epidemi-kontrol.

Røde Kors og Nestlé blev begge oprettet for over 150 år siden. Organisationerne har fælles rødder i Schweiz og er til stede i næsten alle lande i verden. Vi deler fælles værdier, herunder en vilje til at gøre en forskel på jorden. Som en del af beredskabet yder IFRC øjeblikkelig hjælp til at styrke sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

Til at begynde med arbejder vi sammen på fire måder for at yde presserende hjælp til nødhjælpstjenester, plejepersonale og for at styrke sundhedsvæsenets systemer. Nestlé vil:

  • donere mad, medicinske ernæringsprodukter og flaskevand for at hjælpe dem, der er mest berørt af pandemien.
  • implementere tilgængelige logistikkapaciteter fra vores forretning uden for hjemmet for at understøtte IFRCs behov i forskellige lande.
  • donere 10 mio. CHF (ca. 70 mio. DKK) til IFRC til øjeblikkelig distribution i lande, hvor det er mest nødvendigt.
  • matche 1:1 alle donationer til IFRC, der er foretaget af vores ansatte.
     

Mark Schneider, administrerende direktør for Nestlé, siger om aftalen:

"Nu er det tid til at demonstrere værdierne i Nestlé-familien. Jeg er dybt imponeret og ydmyg over, hvad vores team har opnået for at støtte enkeltpersoner og samfund, der er berørt af denne krise. COVID-19-pandemien er et globalt problem, og derfor tilbyder vi hjælp på jorden overalt, hvor vi kan, mens vi trækker på vores omfattende tilstedeværelse og erfaring i 187 lande. Derudover yder vi vores fulde støtte til dem, der utrætteligt kæmper mod spredningen af virussen hver dag. Det er her, at vores betroede og mangeårige partnerskab med IFRC kommer ind. Vi bifalder de utrættelige bestræbelser fra millioner af Røde Kors- og Røde Halvmåne-frivillige og beundrer deres vilje til at gøre en forskel på jorden."

Også i Danmark er Nestlé Danmark i gang med at yde støtte til nogle af de mennesker, der er mest ramt af Corona-krisen.

Røde Kors i Danmark har oplyst os om, hvor der er behov for støtte, og det er vi gået ind med produkter til voldsramte kvinder og deres børn og med en kontant Corona-donation til bl.a. det digitale pilotprojekt SnakSammen.dk, hvor mennesker, der er isolerede pga. pandemien, får en besøgsven. Vi opfordrer også vores medarbejdere til at støtte Røde Kors i Danmark, og deres bidrag vil vi matche 1:1. Mennesker er hjertet i vores forretning. Vi arbejder hårdt for at sikre vores ansatte, forretningspartnere og de samfund, hvor vi er til stede, under coronavirus-udbruddet. Vi er forpligtet til at sikre fortsat produktion og levering af vores fødevarer, dyremad og drikkevarer til forbrugere over hele verden. For at opnå dette arbejder vi tæt sammen med vores forsyningskæde, distribution og partnere i detailhandlen. Vores medarbejdere er fuldt engagerede og arbejder utrætteligt for at sikre leveringerne,” siger Michiel Kernkamp, Nordic Market Head, Nestlé.