Ved bordet

Onsdag, November 11, 2020

Middagen serveres, men arbejdet for at reducere mængden af affald slutter ikke her. Der er flere ting, du kan gøre for at undgå eller reducere mængden af affald, når du serverer maden og rydder op efter dine gæster.
 

Restauranter & caféer 

Fastfood, takeaway og kantiner

  • Når gæsterne vælger mindre portioner, skal du bruge mindre tallerkener for at hjælpe dem med at føle, at de opnår større værdi.
  • Hvis det føles acceptabelt, kan du tilbyde at pakke madvarer, der ikke er spist, ned, så gæsterne kan tage dem med hjem.
  • Opret et opsamlingssted i opvaskerummet, hvor brugbare madrester kan gemmes til kompostering. Uddan personalet til at sortere madrester og affald for at forhindre forurening af komposten.
  • Udskift engangsservice med biologisk nedbrydeligt service, hvor det er muligt.
  • Hvis der anvendes papirservietter, kan du tilbyde 1-2 pr. gæst i stedet for ubegrænset adgang.
  • Hjælp gæsterne med korrekt sortering på stedet ved at opstille separate affaldsspande til kompostering, genbrug og affald sammen med billeder og enkle instruktioner.
  • Sørg for komposterbare beholdere til takeaway samt instruktioner i, hvordan man bortskaffer dem.

 

Relaterede artikler