Vælg mere bæredygtige ingredienser

Torsdag, October 22, 2020

Visse typer fødevarer belaster miljøet mere på grund af deres krav til vand- eller jordforhold, CO2-aftryk, landbrugskemikalier, biodiversitetshensyn eller andre miljøpåvirkninger. 

vælg mere bæredygtige ingredienser nestlé professional planetpro

Selvom du sandsynligvis ikke vil fjerne alle disse fødevarer fra menukortet, er det godt at forstå deres indvirkning og vælge ingredienser med omtanke, så du undgår at spilde begrænsede ressourcer. 

Fremstilling

FiskKød/Fjærkræ

Frugt og grøntsager kan variere meget, når det handler om miljøpåvirkning, så vær meget opmærksom på fordele og ulemper, når du vælger ingredienser. Frugt og grøntsager, der dyrkes langt væk, kræver også mere transportbrændstof og køling for at holde sig friske under transporten, mens lokalt dyrkede produkter kan gå fra jord til bord med et lavere miljømæssigt fodaftryk, hvis de produceres af ansvarlige leverandører.

Visse organisationer, såsom The Seafood Watch, offentliggør lister for at hjælpe virksomheder og forbrugere med at vælge de fiske- og skaldyrsmuligheder, der har mindst indvirkning på miljøet og livet i havet. Anbefalingerne varierer fra sted til sted.

CO2-aftrykket for animalsk protein kan variere meget, hvor oksekød og lam bidrager med de fleste drivhusgasser og kræver mest jord, vand og foder.

 

Relaterede artikler