Små ændringer, stort udbytte. Enkle ændringer, du kan indføre i dag

Onsdag, June 8, 2022

Ligesom mange andre mennesker, der oplever klimaforandringernes realiteter, er du sikkert klar til at handle! Men du spekulerer måske på, hvilke praktiske skridt du kan tage for at gøre størst mulig forskel. Lad os se på alle de muligheder, du har for at arbejde hen imod CO2-neutralitet. Husk, at disse ændringer ikke kun er gode for planeten, de kan også hjælpe dig med at spare værdifuld tid og penge.
 

 

VURDER DIT ENERGIFORBRUG

  • Sæt køleskabe og frysere væk fra komfurer og ovne.
  • Vælg energieffektivt og/eller langtidsholdbart udstyr, der kan renoveres eller genanvendes.
  • Udnyt det naturlige lys fra vinduerne til at spare på elektriciteten, og brug energieffektiv belysning.
  • Brug opvaskemaskiner, så du bliver mere effektiv med tid og vand, og kør dem i Eco-tilstand.

 

GØR DIN CAFÉ MERE EFFEKTIV

  • For at spare på energien skal kaffemaskinens størrelse og varmesystem passe til antallet af kopper, der serveres om dagen.
  • Sæt espressomaskinen i "standbytilstand", eller sluk for den ved dagens slutning.
  • Spar på energien ved at bruge en kedel eller en varmemaskine til kun at opvarme den mængde vand, du har brug for.
  • Hvis du har flere ordrer på espressobaserede drikkevarer, så tilbered dem på samme tid i stedet for en efter en.

 

OPTIMER OPBEVARING OG KLARGØRING

  • For at undgå madspild bør du planlægge menuerne omhyggeligt, kun købe det, du har brug for, og tilberede letfordærvelige madvarer kort tid efter, du har købt dem.
  • Planlæg din tid og tilberedningstemperatur, så du kan tilberede mere end én opskrift ad gangen. Brug af låg på pander og gryder hjælper også med at holde på varmen!
  • Når du koger, skal du vælge mindre gryder, så maden tilberedes hurtigere, samtidig med at du sparer på vandet. Du kan også genbruge varmt vand til en anden opskrift, hvis det er rent.
  • Opbevar og mærk ingredienserne, så du kan bruge fødevarerne i henhold til udløbsdatoer.
  • Opsæt affaldsspande til kompostering og genbrug.

 

UDVIKL DIN MENU 

  • Tilbyd mindst én vegetarisk eller vegansk mulighed.
  • Brug plantebaserede alternativer til mejeriprodukter, og tilbyd dem som en mulighed til kaffedrikke og andre drikkevarer. En halv havre/halv mælkelatte er et godt sted at starte.
  • Tilbyd forskellige portionsstørrelser på menuen for at forhindre madspild.
  • Prøv Kødfri mandag-kampagner for at tiltrække flere kunder med alternativer til kød.

 

SAMARBEJD MED DINE LEVERANDØRER

  • Lær fødevarernes aftryk at kende, og fokuser på ansvarligt indkøb, når du vælger ingredienser.
  • Søg efter og brug flere ingredienser med et lavt CO2-aftryk, og reducer antallet af ingredienser med et højere aftryk.
  • Samarbejd med lokale leverandører om nogle af dine sæsonvarer.
  • Find leverandører, der følger mere bæredygtige praksisser, især til fødevarer med et højt CO2-aftryk, såsom kød.
  • Vælg produkter med genanvendt eller genanvendelig emballage, og bed leverandørerne om at minimere emballage, når det er muligt.

 

REDUCER SPILDET VED BORDET

  • Brug genbrugelige og genanvendelige serveringsmaterialer, og stop med at tilbyde engangsbeholdere af plast.
  • Put kun is i drikkevarer, hvis kunden beder om det.
  • Sørg for forskellige portionsstørrelser på menuen. Tilbyd om nødvendigt at give gæsterne den resterende mad med hjem i stedet for at smide den ud.
  • Lad gæsterne vælge deres egne saucer og tilbehør for at reducere spild.
  • Overvej at indgå partnerskab med en app som Too Good To Go, der foreslår forbrugerne at købe ubrugt mad med rabat.
  • Prøv en pantordning for at opfordre til returnering af genbrugelige eller genanvendelige to go-beholdere.

 

VIDSTE DU?
On demand-varmesystemer er mest effektive med op til 100 kaffekopper om dagen, mens trykdrevne eller atmosfæriske kedler er mere effektive ved højere volumener.