Få mere ud af dine ingredienser

Torsdag, October 29, 2020

Generationer af kokke har lært at få det bedste ud af deres ingredienser. Mange af de eftertragtede teknikker er også effektive metoder til at reducere madspild i køkkenet.
 

nestle professional planet pro få mere ud af dine ingredienser

Forbered dig 

  • Angiv forskellige portionsstørrelser på menuen, så gæsterne kan tilpasse deres bestilling til deres appetit.
  • Tilbered kun retter efter behov, eller brug tidligere bestillinger til at forudsige passende mængder.
  • Lad gæsterne vælge deres foretrukne sauce og tilbehør, så de ikke levner mad, de ikke bryder sig om, på tallerkenen.
  • Uddan og vejled personalet i at undgå fejl i opskrifter og madlavning og følge retningslinjerne for portionsstørrelser.

 

Få mere ud af mindre

Brugt madolie: 
  • Samarbejd med en leverandør, der kan gøre dit køkken i stand til at opfange fedt og madolie, planlægge afhentning og transportere det væk og genanvende det som biobrændstof eller som supplement til dyrefoder.
Frugt, grøntsager og urter: 
  • Pynt kun med spiselige ingredienser.
  • Brug strimler og skræller til fyld i fars, plantebaserede burgere eller brød.
  • Hak stilke, stokke og andet tilbehør til coleslaw eller en hurtig pickles.
  • Brug ukurante eller plettede ingredienser i salater eller til mos.
  • Bind løgskaller og skræller i et osteklæde, og kog dem med i din fond for at give farve.
  • Hak eller purér som smagsgiver til smør.
  • Purér stivelsesholdige grøntsager og brug til jævning.
  • Brug overskydende eller overmodne frugter i syltetøj, saucer, tærter eller smuldredejsdesserter.
  • Pres og juice til smoothies, sirupper og infusioner.
Protein og ost: 
  • Brug rester til salat, tærter eller supper.
  • Kog fjerkræskrog med overskydende grøntsager til en fond, som du kan fryse ned.
  • Rist benene af og kog dem med tomatpuré, grøntsager og urter for at lave fond.
  • Tilsæt osterester og skorper til din fond for at tilføre umami.
Drikkevarer: 
  • Tilsæt sukker til kaffegrums, og gnid det ind i kødet som en rub før tilberedning.
  • Brug overskydende mælkeprodukter i supper eller til en budding.
  • Frys juice eller kaffe til isterninger med smag, der ikke udvander drinksene.

 

Relaterede artikler