Jul

Tirsdag, November 5, 2019

Hent inspiration til velsmagende saucer, der kan serveres på julemenuen. 

oscar jul, juleopskrifter, julesauce, andesauce

Andesaucer

andesauce oscar

Grundsauce med and

1,2 l vand
0,1 dl sveskepuré
50 ml OSCAR® Andefond koncentrat
50 g OSCAR® Rødvins sauce granulat
80 g OSCAR® Brun sauce pasta


Rør sveskepuré, OSCAR® Andefond koncentrat og OSCAR® Rødvins sauce granulat sammen med vand.
Varm op til ca. 50 grader og tilsæt brun sauce. Kog saucen op og smag til med salt, peber og OSCAR® Andefond koncentrat.

Tip: Vandet kan erstattes med stegesky fra andestegen.

 

Prøv følgende varianter på din andesauce


KRYDRET ANDESAUCE

Tilsæt 1 stang kanel, 1 stk. stjerneanis og 3 stk. nelliker til din andesauce og kog op.
Lad krydderierne trække i saucen i 1 time og sigt dem herefter fra.
Så får du en dejlig krydret og julet andesauce.


JULESAUCE

Tilsmag din færdigtilberedte andesauce med 15 g OSCAR® Svinesky pasta og 0,5 dl rødkålssaft.
Rødkålsaften har en fin afbalanceret syre, som løfter den kraftige mørke andesauce.

 

Grisesaucer

SAUCE BLANQUETTE

OSCAR opskrift paa sauce blanquette

1 l OSCAR® Signature Svinefond
3 stk allehånde
5 stk peberkorn
15 g OSCAR® Jævner, udrørt i lidt koldt vand
1 stk æg
2 stk æggeblomme
2 spsk creme fraiche 38%
200 g smeltet usaltet smør
saften af en ½ citron

Kog OSCAR® Signature Svinefond med allehånde og peberkorn ind til det halve. Sigt fonden og jævn den.
Kom æg, æggeblommer og creme fraiche 38% i en blender.
Blend med svinesaucen.Tilsæt smørret, smag til med salt og citronsaft.
Herefter må saucen ikke koge, men blot holdes lun, da den ellers vil skille.


BRUN GRISESKYSAUCE

Brun griseskysauce oscar

1 l vand
15 g OSCAR® Svinebouillon pasta
20 g OSCAR® Svinesky pasta
20 g OSCAR® Jævner
1 dl piskefløde
Kulør

Kog vandet op med OSCAR® Svinebouillon pasta og OSCAR® Svinesky pasta.
Rør jævner ud i lidt koldt vand, og tilsæt det under omrøring.
Tilsæt piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber.

 

"Grønne julesaucer"

VEGETARISK RØDVINSGLACE

100 g hvidkål (evt. stokken)
80 g tomatpuré
1/2 stk stjerneanis
3 stk nelliker
3-4 Sichuanpeber
200 g aquafaba (kikærtevand)
1 l OSCAR® Signature Løg Fumet Økologisk
OSCAR® Jævner
OSCAR® Premium Rødvin & Portvin Reduktion
OSCAR® Premium Fermenteret Peber 
skallen fra 1/2 appelsin

Svits kålen godt af så den tager farve, tilsæt tomatpuré, krydderier og aquafaba, og giv et opkog.
Tilsæt OSCAR® Signature Løg Fumet og lad simre til kålen er mør. Tag stjerneanis og nellikker op og blend resten.
Sigt herefter og smag til med OSCAR® Premium Rødvin & Portvin Reduktion, OSCAR® Premium Fermenteret Peber og revet appelsinskal.
Jævn til en passende konsistens.

VEGANSK CREMESAUCE

1 l OSCAR® Signature Løg Fumet Økologisk
40 g peanutbutter
60 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
80 g kokosolie el. kakaosmør
4 spsk gærflager
2 spsk OSCAR® Premium Fermenteret Peber
OSCAR® Jævner

Blend OSCAR® Signature Løg Fumet, peanutbutter og OSCAR® Stegt Smag sammen,
kog op og montér med kokosolie, gærflager og OSCAR® Premium Fermenteret Peber.
Jævn efter ønske. Saucen kan evt. skummes op med lecitin.