BBQ og grill

Hent inspiration til rubs, marinader, glasering samt plantebaseret tilbehør til grillen

oscar grill rubs

Inspiration til din grill menu

Knoldselleri kebab

Knoldselleri kebab nestléKnoldselleri kebab nestléKnoldselleri kebab nestlé

Du finder opskriften her

 

RUBS 

Rub’s er tørmarinering, som indeholder en blanding af salt, sukker, krydderier og bouillon granulat.
Med vores basis opskrift er det kun fantasien der sætter grænser for din
smagssammensætning.
 

oscar grill rubs oscar grill laks rubsoscar grill lam rubs

 

Basisrub 

50 g salt
100 g sukker eller brun farin
40 g OSCAR® bouillon granulat, efter ønsket smagsretning


Vend alle ingredienser sammen, evt. i en blender og fyld i en lufttæt beholder.
Rubben gnides på emnet, og får lov at trække i min. 2 timer.

 

oscar krydder rubrubs


Prøv følgende varianter og eksperimenter selv: 

Fiskerub, f.eks. til grillet/røget laks
Basisrub med OSCAR® Fiskebouillon granulat, 10 knuste enebær, 3 stk stjerneanis, 1 stk kanelstang, skallen fra 1/2 appelsin samt skallen fra 1/2 citron

Lammerub, f.eks. til lammespyd
Basisrub med OSCAR® Lammebouillon granulat samt 1 spsk spidskommen, 1 spsk røget paprika og 1 spsk ristede korianderfrø

Okserub, til f.eks. okseribs
Basisrub med OSCAR® Oksebouillon granulat, 30 knuste kakaobønner og 1 spsk røgede chiliflager

 

okseribs oscar nestle grill

 

Marinader

Marinering af kødet før tilberedning giver kødet smag på en enkel og god måde.

OSCAR® Fondkoncentrater egner sig særlig godt til marinader. Find dem alle her
 

oscar bbq grill oscar bbq grill

Alle 3 marinaderne svarer til marinering af ca. 3-5 kg. kød. De kan både anvendes til marinering, glasering og som dip.

Asiatisk marinade til f.eks. revelsben 

60 g OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion 
15 g OSCAR® Premium Citron Pasta 
35 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
15 g stødt korianderfrø
75 g honning 

Alle ingredienser røres sammen med piskeris, konsistensen kan evt. justeres med vand.

Marinade til kylling

40 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
100 g OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg
50 g OSCAR® Kyllingefond koncentrat
200 g tomatpuré
1 bdt frisk finthakket oregano
1 dl vand

Alle ingredienser røres sammen med piskeris, og konsistensen justeres med vand.
 

Marinade til lam

60 g OSCAR® Premium Citron Pasta
30 g OSCAR® Lammefond koncentrat
2 dl fedtfattig yoghurt 
15 g stødt spidskommen
1 bdt frisk mynte

Alle ingredienser røres sammen med piskeris, konsistensen kan evt. justeres med vand. Mariner tern af f.eks. lammebov i min. 1 time.
Marinaden kan anvendes både til marinering, glasering og som dip.

 

Lakse ceviche

Lakse ceviche nestlé Lakse ceviche nestlé Lakse ceviche nestlé

Du finder opskriften her

 

Kogelager 

Kogning er perfekt til forberedelse af ureelle kødstykker som ikke bliver møre med det samme. Husk også, at magre kødstykker let bliver tørre ved tilberedning.

BBQ kogelage

70 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
6 dl OSCAR® BBQ Sauce Original 
3 l vand
1 dl æble eddike  

Alle ingredienser koges op og afkøles. Kogelager kan laves i forvejen og gemmes i en uge. Denne kogelage er velegnet til spareribs, nakkekam, skank eller koteletter. 

Kyllingekogelage 

75 g OSCAR® Kyllingesky pasta
3 dl OSCAR® BBQ Sauce Original
3 l vand 
2 spsk gurkemeje

Alle ingredienser koges op og afkøles. Kogelager kan laves i forvejen og gemmes i en uge. Denne kogelage er velegnet til vagtel, kalve spareribs, hel kylling eller kalkunbryst.

 

Glace

Krydret Ketchup

500 g flåede tomater 
5 fed hvidløg, hakket 
1 dl fiskesauce 
2 dl østerssauce 
2 dl sød chili sauce
20 g OSCAR® Hønsebouillon granulat
100 g ingefær 
½ dl sesamolie 
1 bdt koriander 
1 frisk chili 

Blend tomater, hvidløg, fiskesauce, østerssauce, sød chili sauce og OSCAR® Hønsebouillon granulat sammen. Kog efterfølgende ind til en passende konsistens og smag til med revet ingefær, sesamolie, hakket koriander samt frisk chili. 
 

Honning Glace

40 ml OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
2 dl honning
100 g sirup
2 spsk koriander, hel
2 spsk fennikel, hel
4 spsk sesamolie
40 g tomat koncentrat 
1 dl sød sojasauce

Rør alle ingredienserne sammen med piskeris og juster evt. konsistensen med vand. Brug glacen både til marinering, som glasering og som dip. 

 

oscar kyllingevinger grill nestle


Plantebaseret BBQ?

Mangler du inspiration til veganske og vegetariske varianter på grillmenuen? Så er Hälsans Kök® ideel når der skal plantebaseret alternativer på grillen. Find alle produkterne her, eller gå direkte til de mange inspirerende opskrifter.

BBQ inspiration med vores plantebaserede bøffer

Hälsans Kök Sensation Burger som vegansk durum kebabhalsans kok grillet burger zaaloukHälsans Kök Sensational Burger med karamelliserede løg og røget mayonnaise

Grillet burger med aubergine, zaalouk og syltede chilier
Durum med kebab og krydret dressing (vegansk)
Burger med karamelliserede løg og røget mayonnaise (Vegansk)