Inspiration til din grill menu
Knoldselleri kebab
Du finder opskriften her
RUBS
Rub’s er tørmarinering, som indeholder en blanding af salt, sukker, krydderier og bouillon granulat.
Med vores basis opskrift er det kun fantasien der sætter grænser for din
smagssammensætning.
Basisrub
50 g salt
100 g sukker eller brun farin
40 g OSCAR® bouillon granulat, efter ønsket smagsretning
Vend alle ingredienser sammen, evt. i en blender og fyld i en lufttæt beholder.
Rubben gnides på emnet, og får lov at trække i min. 2 timer.
Prøv følgende varianter og eksperimenter selv:
Fiskerub, f.eks. til grillet/røget laks
Basisrub med OSCAR® Fiskebouillon granulat, 10 knuste enebær, 3 stk stjerneanis, 1 stk kanelstang, skallen fra 1/2 appelsin samt skallen fra 1/2 citron
Lammerub, f.eks. til lammespyd
Basisrub med OSCAR® Lammebouillon granulat samt 1 spsk spidskommen, 1 spsk røget paprika og 1 spsk ristede korianderfrø
Okserub, til f.eks. okseribs
Basisrub med OSCAR® Oksebouillon granulat, 30 knuste kakaobønner og 1 spsk røgede chiliflager
Marinader
Marinering af kødet før tilberedning giver kødet smag på en enkel og god måde.
OSCAR® Fondkoncentrater egner sig særlig godt til marinader. Find dem alle her
Alle 3 marinaderne svarer til marinering af ca. 3-5 kg. kød. De kan både anvendes til marinering, glasering og som dip.
Asiatisk marinade til f.eks. revelsben
60 g OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion
15 g OSCAR® Premium Citron Pasta
35 g OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
15 g stødt korianderfrø
75 g honning
Alle ingredienser røres sammen med piskeris, konsistensen kan evt. justeres med vand.
Marinade til kylling
40 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
100 g OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg
50 g OSCAR® Kyllingefond koncentrat
200 g tomatpuré
1 bdt frisk finthakket oregano
1 dl vand
Alle ingredienser røres sammen med piskeris, og konsistensen justeres med vand.
Marinade til lam
60 g OSCAR® Premium Citron Pasta
30 g OSCAR® Lammefond koncentrat
2 dl fedtfattig yoghurt
15 g stødt spidskommen
1 bdt frisk mynte
Alle ingredienser røres sammen med piskeris, konsistensen kan evt. justeres med vand. Mariner tern af f.eks. lammebov i min. 1 time.
Marinaden kan anvendes både til marinering, glasering og som dip.
Lakse ceviche
Du finder opskriften her
Kogelager
Kogning er perfekt til forberedelse af ureelle kødstykker som ikke bliver møre med det samme. Husk også, at magre kødstykker let bliver tørre ved tilberedning.
BBQ kogelage
70 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
6 dl OSCAR® BBQ Sauce Original
3 l vand
1 dl æble eddike
Alle ingredienser koges op og afkøles. Kogelager kan laves i forvejen og gemmes i en uge. Denne kogelage er velegnet til spareribs, nakkekam, skank eller koteletter.
Kyllingekogelage
75 g OSCAR® Kyllingesky pasta
3 dl OSCAR® BBQ Sauce Original
3 l vand
2 spsk gurkemeje
Alle ingredienser koges op og afkøles. Kogelager kan laves i forvejen og gemmes i en uge. Denne kogelage er velegnet til vagtel, kalve spareribs, hel kylling eller kalkunbryst.
Glace
Krydret Ketchup
500 g flåede tomater
5 fed hvidløg, hakket
1 dl fiskesauce
2 dl østerssauce
2 dl sød chili sauce
20 g OSCAR® Hønsebouillon granulat
100 g ingefær
½ dl sesamolie
1 bdt koriander
1 frisk chili
Blend tomater, hvidløg, fiskesauce, østerssauce, sød chili sauce og OSCAR® Hønsebouillon granulat sammen. Kog efterfølgende ind til en passende konsistens og smag til med revet ingefær, sesamolie, hakket koriander samt frisk chili.
Honning Glace
40 ml OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
2 dl honning
100 g sirup
2 spsk koriander, hel
2 spsk fennikel, hel
4 spsk sesamolie
40 g tomat koncentrat
1 dl sød sojasauce
Rør alle ingredienserne sammen med piskeris og juster evt. konsistensen med vand. Brug glacen både til marinering, som glasering og som dip.
Plantebaseret BBQ?
Mangler du inspiration til veganske og vegetariske varianter på grillmenuen? Så er Hälsans Kök® ideel når der skal plantebaseret alternativer på grillen. Find alle produkterne her, eller gå direkte til de mange inspirerende opskrifter.
BBQ inspiration med vores plantebaserede bøffer
Grillet burger med aubergine, zaalouk og syltede chilier
Durum med kebab og krydret dressing (vegansk)
Burger med karamelliserede løg og røget mayonnaise (Vegansk)