Tapioka ”svær” med nellike og laurbær

Opgaven giver ca. 2 gastro bageplader med tørrede tapiokaflager.
 

    Ingredienser

    Laurbærsalt: 

    • 2 spsk groft salt 
    • 1 tsk eddikepulver 
    • 5 stk tørrede laurbærblade 
    1. Kog vand, OSCAR® Stegt Smag krydderi, OSCAR® Premium Fermenteret Peber Pasta, nelliker og laurbær op. Lad lagen trække i min. 30 min. og sigt den herefter for krydderier og kog efterfølgende lagen op med tapiokaperlerne. 
    2. Rør i massen indtil perlerne er klare og gennemsigtige. Det er vigtigt at det ikke brænder på.
    3. Fordel massen ud på bagepapir i så tyndt et lagt som muligt. Der må dog ikke være huller i laget. 
    4. Sæt pladerne i ovnen uden blæs ved 50 - 75°C i ca. 6-8 timer, til de er helt tørre og sprøde. Du kan alternativt bruge en dehydrator.
    5. Blend salt, eddikepulver og tørrede laurbær sammen.
    6. Varm olien op i en gryde til 180°C. Fritér de tørrede tapiokaflager i ca. ½ minut og læg dem herefter på fedtsugende papir.
    7. Drys de friterede tapioka ”svær” med laurbærsaltet. 

    Tip

    Opbevares med fordel i lufttætte beholdere i op til 2 måneder.