Satay-spyd med peanutsauce (vegansk)

  • 10 portions

Ingredienser

800 g Hälsans Kök® Fillet Pieces
20 stk grillspyd (udblødt i vand)
 

Satay-marinade:

2 fed hvidløg, finthakkede
3 spsk brun farin
3 spsk soja
100 g crunchy peanutbutter
2 dl kokosmælk
1 håndfuld frisk koriander, finthakket
 

Peanutsauce:

5 dl kokosmælk
4 spsk sojasauce
20 ml OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
50 palmesukker (kan erstattes af rørsukker)
250 g crunchy peanutbutter
frisk revet lime skal

  1. Rør marinaden sammen og hæld den i en plastikpose. Læg Hälsans Kök® Fillet Pieces i posen, og bland dem godt med marinaden. Læg posen på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.
  2. Sæt 4-5 stk Hälsans Kök® Fillet Pieces på grillspydende. Grill dem et par minutter på hver side. Smør evt. ekstra marinade på undervejs.
  3. Kom kokosmælk, sojasauce, OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat, palmesukker og peanutbutter i en gryde, og lad saucen simre mens peanutbutteret røres helt ud og saucen bliver tyktflydende. Tilføj friskrevet limeskal til sidst.