Veganske Satay-spyd med peanutsauce


Satay spyd med Hälsans Kök Fillet Pieces

  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser 

  • 800 g Hälsans Kök Fillet Pieces
  • 20 stk grillspyd (udblødt i vand)

Satay-marinade:

  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 3 spsk brun farin
  • 3 spsk soja
  • 100 g crunchy peanutbutter
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket

Peanutsauce:

  • 5 dl kokosmælk
  • 4 spsk sojasauce
  • 20 ml OSCAR Asiatisk Fond koncentrat
  • 50 palmesukker (kan erstattes af rørsukker)
  • 250 g crunchy peanutbutter
  • frisk revet lime skal

Fremgangsmåde

Satay-marinade:

  1. Marinaden røres sammen, og hældes i en plastikpose. Læg Hälsans Kök Fillet Pieces i posen, og bland dem godt med marinaden. Læg posen på køl i 1-2 timer. Vend gerne posen et par gange undervejs.
  2. Sæt 4-5 stk Hälsans Kök Fillet Pieces på grillspydende. Grill dem et par minutter på hver side. Smør evt. ekstra marinade på undervejs.

Peanutsauce:

  1. Kom kokosmælk, sojasauce, OSCAR Asiatisk Fond koncentrat, palmesukker og peanutbutter i en gryde, og lad saucen simre mens peanutbutteret røres helt ud og saucen bliver tyktflydende. Tilføj friskrevet limeskal til sidst.