Nordisk hotdog (vegansk)

  • 10 portions

Ingredienser

10 stk Hälsans Kök® Sensational™ Sausage
10 stk pølsebrød
 

Estragonemulsion: 

2,5 dl smagsneutral olie
½ bdt estragon
½ dl aquafaba (kikærtevand)
10 g OSCAR® Premium Citron pasta
 

Æble & peberrodskompot:

4 stk æbler
2 stk rødløg
smør eller olie til stegning
50 g sukker
2 dl æblemost
40 g OSCAR® Premium Hvidvins Reduktion
frisk peberrod
 

Tomatrelish:

2 stk rødløg
4 stk tomater
olie
4 spsk OSCAR® Devil’s Jam Chutney
2 spsk OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta
 

Syltet fennikel:

(skal tilberedes dagen før)

1 stk fennikel
2 dl basis syltelage
tilsmag evt. med OSCAR® Premium Hvidvins Reduktion

Estragonemulsion: 

  1. Blend olie med estragon. Du kan vælge at lave olien helt grøn, ved at varme den op til 70 grader inden du blender estragonen i.
  2. Blend aquafaba og OSCAR® Premium Citron pasta kort med en stavblender og tilsæt derefter olie i en tynd stråle.
  3. Bliver emulsionen for tyk kan du tilsætte en smule koldt vand.

Æble & peberrodskompot:

  1. Skær æbler og løg i tern og svits dem i en gryde i enten smør eller olie til de er let gyldne.
  2. Tilsæt sukker, æblemost og OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion.
  3. Når æblerne er kogt møre, moses de til en kompot. Smag kompotten til med fintrevet peberrod.

Tomatrelish:

  1. Finhak rødløg og tomater og sautér dem af i lidt olie.
  2. Tilsæt OSCAR® Devil’s Jam Chutney og OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta.
  3. Kog det hele ind til en kompot og afkøl inden brug.

Syltet fennikel:

  1. Kog syltelagen op med OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion og køl herefter af.
  2. Skær fennikel i tynde skiver og læg dem i den afkølede syltelage indtil næste dag.

Servering:

  1. Grill Hälsans Kök® Sensational™ Sausage sprød og gylden ved middel varme (kernetemperatur på 74 grader) og rist brødene.
  2. Æblekompot, tomatrelish og syltet fennikel anrettes på hotdoggen, riv evt. frisk peberrod henover og server med det samme.