Nordisk vegansk hotdog

  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 stk Hälsans Kök Sensational Sausage
  • 10 stk pølsebrød

Estragonemulsion: 

  • 2,5 dl smagsneutral olie
  • ½ bdt estragon
  • ½ dl aquafaba (kikærtevand)
  • 10 g OSCAR Premium Citron pasta

Æble & peberrodskompot:

  • 4 stk æbler
  • 2 stk rødløg
  • smør eller olie til stegning
  • 50 g sukker
  • 2 dl æblemost
  • 40 g OSCAR Premium Hvidvins Reduktion
  • Frisk peberrod

Tomatrelish:

  • 2 stk rødløg
  • 4 stk tomater
  • Olie
  • 4 spsk OSCAR Devil’s Jam Chutney
  • 2 spsk OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg pasta

Syltet fennikel:
(skal tilberedes dagen før)

  • 1 stk fennikel
  • 2 dl basis syltelage
  • Tilsmag evt. med OSCAR Premium Hvidvins Reduktion

Fremgangsmåde

Estragonemulsion: 

  1. Blend olie med estragon. Du kan vælge at lave olien helt grøn, ved at varme den op til 70 grader inden du blender estragonen i.
  2. Blend aquafaba og OSCAR Premium Citron pasta kort med en stavblender og tilsæt derefter olie i en tynd stråle.
  3. Bliver emulsionen for tyk kan du tilsætte en smule koldt vand.

Æble & peberrodskompot:

  1. Skær æbler og løg i tern og svits dem i en gryde i enten smør eller olie til de er let gyldne.
  2. Tilsæt sukker, æblemost og OSCAR Premium Hvidvin Reduktion.
  3. Når æblerne er kogt møre, moses de til en kompot. Smag kompotten til med fintrevet peberrod.

Tomatrelish:

  1. Finhak rødløg og tomater og sautér dem af i lidt olie.
  2. Tilsæt OSCAR Devil’s Jam Chutney og OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg pasta.
  3. Kog det hele ind til en kompot og afkøl inden brug.

Syltet fennikel:

  1. Kog syltelagen op med OSCAR Premium Hvidvin Reduktion og køl herefter af.
  2. Skær fennikel i tynde skiver og læg dem i den afkølede syltelage indtil næste dag.

Servering:

  1. Grill Hälsans Kök Sensational Sausage sprød og gylden ved middel varme (kernetemperatur på 74 grader) og rist brødene.
  2. Æblekompot, tomatrelish og syltet fennikel anrettes på hotdoggen, riv evt. frisk peberrod henover og server med det samme.