Vegansk mayonnaise (basisopskrift)

 

Basisopskrift på en vegansk mayonnaise. Tilsæt smag efter ønske, prøv f.eks. med OSCAR Røget Smag krydderi eller OSCAR Premium Fermenteret Peber pasta.

    Ingredienser og fremgangsmåde

    Ingredienser

    • 1 dl aquafaba (kikærtevand)
    • 10 g OSCAR Premium Citron pasta (eller anden syre)
    • 5 dl smagsneutral olie

    Fremgangsmåde

    1. Blend aquafaba og OSCAR Premium Citron pasta kort sekunder med en stavblender og tilsæt derefter olie i en tynd stråle.
    2. Bliver emulsionen for tyk kan du tilsætte en smule koldt vand.

    Info: Vær opmærksom på at bindingsevnen af aquafaba kan variere afhængigt af om den er hjemmelavet eller fra dåse. Hvis du vil opnå en højere bindingsevne, kan du med fordel reducere din aquafaba.

    Hvad er aquafaba?

    Aquafaba afgives ved kogning af tørrede kikærter og bønner. Det er det du kender som den tykke væske fra kogelagen eller dåsen. Aquafaba har bl.a. den fantastiske egenskab, at den kan bruges som emulgator og er i stand til at binde fedtholdige og vandige opløsninger. Du kan godt bruge kikærtevandet fra dåsekikærter.