Sprød Vegan Schnitzel med søde kartoffelpomfritter og kikærte-tzatziki

USA 

Søde kartofler er en fantastisk kulhydrat uden stivelse, og de indeholder desuden mere C-vitamin end almindelige kartofler, som kroppen har brug for og bruger hver dag. De er desuden dejligt søde og cremede og utroligt nemme at arbejde med.

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 1,5 kg søde kartofler (alternativt frosne pomfritter)
  • 300 g rismel
  • salt
  • 10 stk Hälsans Kök® Vegan Schnitzel (optøede)
  • 2-3 spsk vegetabilsk olie
  • 2-3 spsk knust sort peber

Tzatziki

  1. Skær agurkerne på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurkerne i tynde skiver.
  2. Hak rødløg, dild og mynte meget fint. Riv hvidløget på rivejernets fine side.
  3. Riv citronskallen på rivejernets fine side, og pres saften ud. Bland revet citron og citronsaft med yoghurt. Tilsæt resten af ingredienserne til tzatzikien. Smag til med salt og peber.
  4. Skræl kartoflerne, og rens dem. Skær dem i 1,5 cm tykke skiver på langs og skær dem derefter i strimler på 5 cm.
  5. Vend de søde kartofler i rismel og læg dem på en bageplade.
  6. Frituresteg kartoffelstrimlerne i portioner i 3 min. i olie, til de er bløde. Læg dem på en bageplade. Steg dem derefter i portioner igen i samme olie i 3 min. Anden gang gøres for at gøre kartoflerne sprøde og karamelliserede. Læg dem på en bageplade med et viskestykke for at opsuge overskydende olie. Drys med salt.
  7. Steg Hälsans Kök® Vegan Schnitzel i olie i 2 min. på hver side. Drys med stødt sort peber og salt.
  8. Servér Hälsans Kök® Vegan Schnitzel med tzatziki og sprøde kartoffelchips.

Tip

  • Bland tzatzikien med spidskål for at få et mere rustikt look.
  • Gem kikærtevandet (aquafaba) og brug det til at erstatte æggehvide. Det kan fryses ned.