Koftas med kikærter, krydret tomatsauce og rå grøntsager

Libanon

Tomatsauce fører formentlig an i det globale sauce-kapløb, efterfulgt af sojasauce. Det er blot et gæt, men én ting er helt sikker: Der er et væld af varianter af den populære tomatsauce.

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 600 g majroer
  • 2-3 tsk salt
  • 50 ml citronsaft
  • 4 løg, ca. 150 g
  • 4 fed hvidløg
  • 25 g frisk timian 
  • 100 ml olivenolie
  • 1000 ml hakket tomat
  • 2 tsk sukker
  • 2-4 spsk harissa
  • 4 spsk OSCAR® Svampefond koncentrat
  • salt
  • 800 g kogte kikærter
  • 200 g grønne oliven, uden sten 
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Balls 

Pynt

  • koriander
  • brød
     
  1. Rens majroerne og skær dem i både. Bland bådene med salt og citronsaft, og lad dem marinere i 30 min.
  2. Hak løg, hvidløg og timian fint.
  3. Sautér majroer, løg og hvidløg i en gryde med olie og timian i ca. 5-10 min. ved middeltemperatur, uden at det tager for meget farve.
  4. Tilsæt hakket tomat, og lad det simre i yderligere 10-15 min.
  5. Tilsæt sukker, harissa og OSCAR® Svampefond koncentrat og lad det simre i ca. 30 min., indtil det har nået den ønskede konsistens.
  6. Tilsæt kikærter, oliven og Hälsans Kök® Vegan Balls, og lad det simre i 10 min.
  7. Servér koftaskuglerne i små skåle med saltede majroer, brød og koriander.
     

Tip

  • Du kan bruge alle former for chilipasta i stedet for harissa.
  • Erstat oliven med dadler eller andre typer tørret frugt.