Tortas/sandwich med Vegan Schnitzel, tomatillosalsa, coleslaw og salat

Mexico

Tomatillo er en essentiel grøntsag i mexicansk mad. Den bruges f.eks. i salsa verde. Smagen af en tomatillo adskiller sig helt fra en almindelig tomat, da smagen er lidt sur, og frugtkødet med de mange små kerner er ekstremt sprødt. Smagen appellerer til de fleste og nogle synes endda, at det er en "udsøgt delikatesse".

  • 10 Portions

Ingredienser

Coleslaw

Tomatillo-salsa

  • 4 fed hvidløg
  • 2 hvide salatløg
  • 100 g koriander
  • 600 g tomatillos
  • 2 jalapeños
  • salt
  • ristet sesam (kan udelades)
     
  1. Varm olivenolien op i en stor gryde.
  2. Hak oreganoen groft og steg den sprød i olien. Tag den op af olien, læg den på et viskestykke og drys den med lidt salt.
  3. Snit spidskålen fint og skær agurkerne i skiver.
  4. Kom spidskål og agurk i en skål og bland det med salt.
  5. Riv limeskrællen med den fine side af rivejernet og pres saften ud af limen. 
  6. Rør det hele sammen med OSCAR® Premium Citron Pasta og mayonnaise og bland det med coleslaw lige inden servering.
  7. Pil hvidløg og løg og hak dem og korianderen groft.
  8. Dræn tomatillos og gem væsken.
  9. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend dem til en grov salsa. Smag til med salt og væsken fra tomatillos.
  10. Steg Hälsans Kök® Vegan Schnitzel sprøde i resten af oreganoolien.
  11. Bræk romainesalaten i mindre stykker.
  12. Varm briochebollerne.
  13. Servér det hele i skåle og tallerkener til en "byg selv burger"-servering.
     

Tip

  • Retten kan serveres med en stor, rå salat med grøntsager i stedet for brød.
  • Servér med frisk jalapeños i tynde skiver for at få et krydret kick.