

Nordthailandsk larb-salat med wokstegt Vegan Mince, krydret nam jim-dressing, urter, kål og agurk
Thailand
Larb moo Isaan er en klassisk ret fra Laos og Nordthailand. I Nordthailand tilberedes den populære ret med alle slags kød, bl.a. svinekød og kylling. Den serveres som en meget varm og frisk ret med masser af ris ved siden af.
- 10 Portions
Submitted by Zia Johansen on Sun, 03/21/2021 - 23:26
Ingredienser
- 100 g klisterris
- 5 stilke citrongræs
- 6 tørrede chilier uden kerner
- 200 g små rødløg
- 2 bundt koriander
- 1 bundt mynte
- 40 ml vegetabilsk olie
- 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
- 20 kaffir-limeblade, frosne eller friske
- 4 store, tørrede røde chilier
- 2 spsk ristede rå ris
Nam jim-dressing
- 4 røde chilier, små thai-chilier
- 2 fed hvidløg
- 200 ml limesaft
- 100 ml vand
- 45 ml honning eller sukker
- 45 ml OSCAR® Stegt Smag krydderi
- 40 g OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta
- 40 ml sojasauce, med lavt saltindhold
Pynt
- 1 hvidkål 6-700 g
- 400 g agurker, skåret i stave
- Steg de rå ris på en tør pande ved medium temperatur i ca. 5 min., indtil de er lysegyldne.
- Knus de ristede ris i en morter, eller blend dem til et groft pulver.
- Kom alle ingredienserne til nam jim-dressingen i en blender, og blend det groft. Smag til med OSCAR® Stegt Smag krydderi, limesaft og sukker for at justere smagen af chili.
- Rens citrongræsstilkene og rødløgene, og skær dem så fint som muligt.
- Skyl koriander og mynteblade, og hak dem groft.
- Varm olien op i en wok eller en stor pande, og steg Hälsans Kök® Vegan Mince ved høj varme i 2-3 min. med kaffir-limeblade og tørrede røde chilier.
- Tag farsen af varmen, og bland den i en skål med citrongræs, tørret chili, løg og nam jim-dressing. Smag til.
- Bland det med mynte og koriander, og anret det i 10 små skåle eller tallerkener. Drys med de rå ris.
- Servér salaten med grofthakket kål og agurkestænger.
Tip
- Alle rå grøntsager kan bruges her til at mildne smagen af chilierne.
- Nam jim dressing kan også bruges som dipsauce/dressing i thailandske retter.