Nordthailandsk larb-salat med wokstegt Vegan Mince, krydret nam jim-dressing, urter, kål og agurk

Thailand

Larb moo Isaan er en klassisk ret fra Laos og Nordthailand. I Nordthailand tilberedes den populære ret med alle slags kød, bl.a. svinekød og kylling. Den serveres som en meget varm og frisk ret med masser af ris ved siden af.

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 100 g klisterris
  • 5 stilke citrongræs
  • 6 tørrede chilier uden kerner 
  • 200 g små rødløg
  • 2 bundt koriander
  • 1 bundt mynte
  • 40 ml vegetabilsk olie
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
  • 20 kaffir-limeblade, frosne eller friske 
  • 4 store, tørrede røde chilier
  • 2 spsk ristede rå ris 

Nam jim-dressing

Pynt

  • 1 hvidkål 6-700 g 
  • 400 g agurker, skåret i stave
     
  1. Steg de rå ris på en tør pande ved medium temperatur i ca. 5 min., indtil de er lysegyldne.
  2. Knus de ristede ris i en morter, eller blend dem til et groft pulver.
  3. Kom alle ingredienserne til nam jim-dressingen i en blender, og blend det groft. Smag til med OSCAR® Stegt Smag krydderi, limesaft og sukker for at justere smagen af chili.
  4. Rens citrongræsstilkene og rødløgene, og skær dem så fint som muligt.
  5. Skyl koriander og mynteblade, og hak dem groft.
  6. Varm olien op i en wok eller en stor pande, og steg Hälsans Kök® Vegan Mince ved høj varme i 2-3 min. med kaffir-limeblade og tørrede røde chilier.
  7. Tag farsen af varmen, og bland den i en skål med citrongræs, tørret chili, løg og nam jim-dressing. Smag til.
  8. Bland det med mynte og koriander, og anret det i 10 små skåle eller tallerkener. Drys med de rå ris.
  9. Servér salaten med grofthakket kål og agurkestænger.
     

Tip

  • Alle rå grøntsager kan bruges her til at mildne smagen af chilierne.
  • Nam jim dressing kan også bruges som dipsauce/dressing i thailandske retter.