Teriyaki-burger med tempuragrøntsager, grønkål, forårsløg og citron nori-dip

Japan

Teriyaki er en japansk tilberedningsmetode, hvor fisk, kød og grøntsager marineres med en særlig teriyaki-sauce og derefter grilles eller steges. Teriyaki bruges også til at give smag til nudler eller wokretter og kan også bruges som dip.

  • 10 Portions

Ingredienser

Citron nori-dip

Tempura

  • 20 forårsløg
  • 500 kg grønkål
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 4 dl isvand
  • 200 g rismel
     
  1. Bring OSCAR® Demi Glace Koncentrat i kog med sojasauce, honning, vand og limesaft, og lad det simre i 5 min. 
  2. Steg Hälsans Kök® Sensational™ Burger på en varm pande i olie i 3-4 min. på hver side, til de når en kernetemperatur på 74 °C. 
  3. Pensl alle burgerbollerne med saucen, og drys med sesam.
  4. Servér teriyaki-burgerne med sprøde tempuragrøntsager og citron nori-dip.

Citron nori-dip

  1. Hak nori-tangen fint.
  2. Blend tofuen sammen med OSCAR® Premium Citron Pasta og olie til en fin puré.
  3. Hæld det i en skål og rør nori-tangen i. 

Tempura

  1. Rens forårsløgene og kålen, og skyl dem grundigt. Si overskydende vand væk med en salatslynge, og fjern det sidste af vandet med et håndklæde. 
  2. Bland mel og bagepulver, og tilsæt vand. Det er fint, hvis der er klumper i tempuradejen.
  3. Varm olien op i en gryde til 180 °C.
  4. Vend grøntsagerne i rismel og derefter i tempuradejen. Kom grøntsagerne i den varme olie, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
  5. Tag dem op af olien, og læg dem på papir for at opsuge fedtet. Gentag processen, indtil alle grøntsagerne er blevet stegt.
     

Tip

  • Svampe som shitake, enoki og østershatte er også lækre i tempura.
  • Krydr tempuraen med krydderier eller miso.