Svampestøv, surt og knas

  • 10 Portions

OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

Ingredienser

Luftige puder:

  • 215 g vand
  • 15 g gær
  • 40 g sukker
  • 470 g mel
  • 55 g smeltet smør
  • 1 tsk salt

Svampepulver:

  • 100 g svampe efter smag
  • 1 dl neutral olie
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl maltosec

Svampechips:

Syltede svampe:

Fremgangsmåde

Luftige puder:

  1. Bland alle ingredienserne i nævnte rækkefølge, film det tæt og læg det på køl til dagen efter
  2. Rul dejen ud i passende stykker og bag i ca. 10 minutter ved 210 grader

Svampepulver: 

  1. Svampe, olie og rosmarin koges ved svag varme i ca. 1 time, til vandet er fordampet fra svampene.
  2. Lad svampene overnatte i olien og sigt igennem et klæde
  3. Bland olien med maltosec

Svampechips:

  1. Blend de tørrede svampe og bland med mel, æggehvide og OSCAR® Svampefond koncentrat til cremet konsistens
  2. Bag ved 165°C i ca. 10 minutter

Syltede svampe: 

  1. Kog eddike, OSCAR® Signature Kalvefond og honning op, og find den rette balance mellem syre, sødme og umami
  2. Tilsæt skiver af champignon i de lune lage
  3. Lad sylte i minimum 2 timer