Sprøde kroketter med rødbede marmelade

  • 10 Portions

Ingredienser

Rødbede marmelade:

  • 5 dl syltet rødbedelage (eller lage fra syltet rødløg)
  • 10 g agar 
  1. Kog rødbedelagen op og blend med agar. Sæt lagen på køl i min. 4 timer og blend den efterfølgende helt glat. 
  2. Kog kartoflerne møre i saltet vand og purér glat med smør. 
  3. Vend massen med Hälsans Kök® Vegan Mince, mel, æg, OSCAR® Stegt Smag krydderi, OSCAR® Premium Fermenteret Peber og smag til med de varme krydderier. 
  4. Køl massen af. Du kan evt. sætte kroketterne i silikoneforme eller alternativt rulle dem i hånden. Kom dem på frost. 
  5. Når kuglerne er frostne, vendes de ud af silikoneformene.
  6. Lav en dobbeltpanering ved først at vende dem i mel, derefter i æg og panko og så tilsidst i æg og panko igen. 
  7. Friter kroketterne gyldne ved 170°C.
     

Tip

Drys de friterede kroketter med flormelis vendt med eddikepulver.