

Submitted by Zia Johansen on Tue, 09/22/2020 - 05:48
Ingredienser
- 150 g Hälsans Kök® Vegan Mince
- 700 g skrællet bagekartofler i tern
- 70 g smør
- 1 æg
- 4 spsk mel
- 50 g OSCAR® Stegt Smag krydderi
- 20 g OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta
- 1 spsk stødt kanel, kardemomme, nelliker
- 200 g panko
- 2 dl mel
- 3 æg
Rødbede marmelade:
- 5 dl syltet rødbedelage (eller lage fra syltet rødløg)
- 10 g agar
- Kog rødbedelagen op og blend med agar. Sæt lagen på køl i min. 4 timer og blend den efterfølgende helt glat.
- Kog kartoflerne møre i saltet vand og purér glat med smør.
- Vend massen med Hälsans Kök® Vegan Mince, mel, æg, OSCAR® Stegt Smag krydderi, OSCAR® Premium Fermenteret Peber og smag til med de varme krydderier.
- Køl massen af. Du kan evt. sætte kroketterne i silikoneforme eller alternativt rulle dem i hånden. Kom dem på frost.
- Når kuglerne er frostne, vendes de ud af silikoneformene.
- Lav en dobbeltpanering ved først at vende dem i mel, derefter i æg og panko og så tilsidst i æg og panko igen.
- Friter kroketterne gyldne ved 170°C.
Tip
Drys de friterede kroketter med flormelis vendt med eddikepulver.