Som tam-salat med grøn mango, æbler, selleri, nødder og grillet Sensational™ Sausage

Thailand 

Som tam er en af de mest populære thailandske salater og er en daglig ret i mange thailandske hjem. Salaten kan findes i alle thailandske streetfood-boder. Salaten knuses i en stor lermørtel, der er lavet specielt til dette formål, og den vidunderlige duft af grøn papaya kombineret med lyden af mørtel, når salaten tilberedes, er helt magisk. Salaten er faktisk opkaldt efter denne "tam tam"-lyd.

  • 10 Portions

Ingredienser

Pynt

  • 1 bundt friske korianderblade
  • 30 g ristede nødder, peanuts/cashewnødder
     
  1. Skræl mango, selleri og æbler.
  2. Skær mango, selleri og æbler i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller rivejern. 
  3. Knus hvidløg, nødder og chili i en morter til en grov pasta, eller blend det i en blender.
  4. Bland det med OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat, vand, limesaft og sukker indtil sukkeret er opløst.  
  5. Skær cherrytomaterne i halve, og knus dem lidt.
  6. Bland det hele sammen til en som tam-salat (grøntsager, dressing, nødder, tomater). Anret i en stor skål eller i 10 små skåle.
  7. Grill Hälsans Kök® Sensational™ Sausage 3-4 min. på hver side. Pensl dem derefter med OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta og skær dem i stykker. 
  8. Servér med som tam-salat ved siden af, og drys med ekstra nødder og koriander. 
     

Tip

  • Rodfrugter som gulerødder, majroer og pastinak kan bruges rå i denne salat.
  • Som tam kan også bruges i en sandwich med Hälsans Kök® Fillet Pieces.