Klassisk roastbeef med svampe og gyldne kartoffeltoppe

Mør marineret oksefilet serveret med svampe, en gylden kartoffeltop og rød- og portvinsreduktion
  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

 

Oksekød:

 

Svampe:

 

Kartoffeltoppe:

  • 6-8 kartofler, skrællet og skåret i skiver
  • 4,5 dl fløde
  • 50 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat
  • 1 fed hvidløg, halveret
  • 2-3 timiankviste
  • 120 g fintrevet parmesan + ekstra til grillning

 

Sauce:

 

Pynt:

Frisk timian

Tilberedning

  1. Bland OSCAR® Premium Rødvin og Portvin Reduktion, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta og OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta godt sammen. 
  2. Gnid det over den trimmede filet, og lad den marinere i mindst 8 timer eller op til 24 timer.
  3. Brun oksekødet på en varm pande med lidt olie, til det er farvet på begge sider. Læg det over på en bradepande, og steg dem ved 220 °C i 15-20 minutter afhængigt af vægten. Pak det derefter ind i sølvpapir, og lad dem hvile i mindst 10 minutter, før det skæres i portioner.
  4. Hak markchampignon og løg, indtil de er finthakkede. Varm halvdelen af smørret i en stor stegepande, og sauter løg og svampe, indtil de er bløde og velduftende. Tilsæt OSCAR® Svampefond koncentrat, og reducer til en tyk pasta. Varm resten af smørret, og sauter svampene, indtil de får farve og bliver møre.
  5. Smør små ramekiner eller enkeltportionsforme med lidt smør til kartoflerne. Bland fløde, OSCAR® Grønsagsfond koncentrat, hvidløg og timianblade, og lad det simre. Lad det køle af i 10 minutter for at lade det trække, og si det derefter.
  6. Læg kartoffelskiverne i ramekinerne, og tryk dem godt ned. Sæt dem på en bageplade, og hæld forsigtigt fløden over. Lad væsken trænge ned i kartoflerne. Bag dem i 45 minutter til en time ved moderat varme i ovnen, indtil kartoflerne er møre og gyldne. Lad dem køle af, vend dem ud på en bageplade med bagepapir, og gratiner med parmesan.
  7. Lav saucen ved at opvarme smør og sautere løg, gulerod, selleri og kommenfrø, indtil de bliver karamelliserede. Tilsæt OSCAR® Premium Rødvin og Portvin Reduktion, OSCAR® Oksefond koncentrat, vand og BBQ-sauce. Lad saucen simre i 20 minutter, lad den derefter stå og tykne, hvis det ønskes. Smag til.
  8. Servér oksekødet i skiver på svampe med en gylden kartoffeltop. Hæld rødvinsreduktionen over. Pynt med frisk timian.