Perlehøne, kartofler ristet i andefedt og kyllinge- og hvidvin jus med morkler

  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 stk perlehøne, ca. 2,8 kg 

Kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • 600 g andefedt

Morkelsauce:

Garniture:

  • 10 stk spinathoveder
  • 50 g smør
  • 5 g salt
  • 2 g peber

Fremgangsmåde

  1. Steg de hele perlehøner i ovnen. Trancher ved servering
  2. Skræl og skær kartoflerne i passende tern og kog dem i andefedt til de er møre. Lige før servering steges de i ovnen til de er gylden brune.
  3. Sauter de opblødte morkler i smør og glacer dem med OSCAR® Signature Kyllingefond. Sig morklerne fra og sæt dem til side.
  4. Tilføj fløde og OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion til kyllingefonden og reducer til 250 ml.
  5. Ved servering piskes fonden med smør og crème fraiche til en skummende konsistens og morklerne tilføjes.
  6. Spinathovederne blancheres i vand tilsat smør. Smag til med salt og peber.