Vegansk hotdog med ”no bean chili” og guacamole

  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 stk Hälsans Kök Sensational Sausage
  • 10 stk pølsebrød

”No bean chili”:

  • 1 stk gulerod
  • 1 stk zittauerløg
  • 1 stilk blegselleri
  • 1 stk rød chili
  • olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • ½ tsk tørret paprika
  • 3 tsk rørsukker
  • 500 g flåede tomater
  • 2 tsk OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg pasta
  • 4 spsk OSCAR Stegt Smag krydderi 
  • ½ tsk salt
  • Peber

Guacamole:

  • 2 stk avocado
  • 2 stk tomater
  • ½ stk lime, saften
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk avokadoolie
  • ½ tsk tabasco

Friterede kartofler:

  • 4 stk melede kartofler
  • Fritureolie

Fremgangsmåde

”No bean chili”:

  1. Skræl gulerod, løg, blegselleri og chili. Blend alle grøntsager i foodprocessoren til en fars.
  2. Sauter ”farsen” af med olivenolie i en gryde i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt karry, spidskommen, korianderfrø, paprika og rørsukker, og lad det simre i yderligere et minut.
  4. Vend hakket tomater og OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg pasta i, og kog ind ca. 10 minutter.
  5. Smag til med OSCAR Stegt Smag krydderi, salt og peber.

Guacamole:

  1. Skær avocado i terne, fjern indmaden fra tomat og skær ligeledes i tern. Brug evt. indmaden i din ”no bean chili”.
  2. Miks alle ingredienser til en chunky ”salsa”

Friterede kartofler:

  1. Skær kartoflerne i tynde stimler, udvand i 1 time, sigt og tør dem godt.
  2. Varm olien til 180 grader, og fritér kartoflerne let gyldne.

Servering:

  1. Grill Hälsans Kök Sensational Sausage sprød og gylden ved middel varme (kernetemperatur på 74 grader) og rist brødene.
  2. Sæt pølsebrødende i et ovnfast fad og fyld bunden af pølsebrødet med ”no bean chilien”. Lig herefter pølsen ovenpå, guacamolen og drys med de sprøde kartoffelstrimler.

Tip: Hotdogen kan inden serveringen gratineres med revet chedder for en vegetarisk udgave eller alternativt med vegansk cheddar, hvis hotdogen stadig skal være 100% vegansk. Bag hotdogen i ca. 8 min. ved 200 grader til osten er smeltet.