Braiseret lammekæber med ærtebygotto

  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 30 stk lammekæber, alternativt lammebryst
  • 5 fed hvidløg
  • 10 kviste timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 ltr OSCAR® Signature Lammefond
  • 2 stk citroner, saften
  • Salt og peber

Ærtbygotto:

Pynt:

  • syltet skalotteløg
  • friske krydderurter

Fremgangsmåde

  1. Brun lammekæberne af i en gryde med hvidløg, timian og rosmarin. Tilsæt herefter OSCAR® Signature Lammefond og braisér lammekæberne ved svag varme (alternativ kan de braiseres i ovn).
  2. Tag lammekæberne op, når de er møre. Sigt herefter fonden, skum den af og reducér den til den ønskede konsistent.
  3. Smag til med citronsaft, salt og peber. Glasér lammekæberne ind i glacen inden servering.
  4. Skyl perlebyggen grundigt, og sauter derefter perlebyg og skalotteløg i olien uden at de tager farve.
  5. Tilsæt herefter vand og OSCAR® Premium Hvidvin Reduktion så det akkurat dækker perlebyggen.
  6. Kog vand ind og tilsæt herefter langsomt OSCAR® Signature Kyllingebouillon i takt med at perlebyggen absorbere. Når perlebyggen er kogt al dente, træk den da af blusset og vend osten heri.
  7. Blanchér ærter, gem ca. 1 dl til pynt. Blend de øvrige ærter med OSCAR® Grønsagsfond koncentrat.
  8. Vend ærtepuréen i bygottoen lige inden servering.
  9. Anret lammekæberne på bygottoen og garnér med de blancherede ærter, syltet skalotteløg og friske krydderurter