Koreansk ris bowl (vegansk)

  • 10 Portions

Ingredienser

Stegte asiatiske grøntsager

  • 2 spsk sesamolie
  • 6 stk hvidløgsfed, skåret i skiver
  • 5 g ingefær, skrællet og revet
  • 2 stk lange røde chilier, skåret i skiver
  • 8 stk pak choi, skåret i skiver
  • 300 g grønne bønner, trimmede og halverede
  • 50 g Hoisin sauce
  • 15 g soja
  • 40 g friske koriander
  • 5 stk forårsløg, fintskåret 

Tilbehør

  • 450 g basmati ris
  • 100 g usaltede peanuts, hakkede
  • 10 g sesamfrø
  • 30 g Sriracha chilisauce
  • 20 g friske koriander
     
  1. Pisk brun farin, agave sirup, sesamolie, limesaft, soja og vand sammen i en skål og stil til side. 
  2. Varm sesamolie op ved middelvarme i en gryde og tilsæt hvidløg og ingefær. Sautér i 2 minutter og tilsæt derefter Hälsans Kök® Vegan Mince, OSCAR® Vegansk Oksesmag og agavesirup-blandingen og steg i yderligere 6 minutter. 
  3. Tag gryden fra varmen og lad det køle af. Tilsæt forårsløg. 
  4. Kog risene efter anvisningen på pakken. 
  5. Steg de asiatiske grøntsager, ved at varme olien op i en wok ved høj varme og tilsæt derefter hvidløg, ingefær, chili og steg indtil det er ristet sprødt. Fjern hvidløgsblandingen fra olien og læg det til side. 
  6. Lynsteg pak choi og de grønne bønner i wokken. Tilsæt hoisin sauce og soja og steg under omrøring i yderligere 1-2 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, og læg dem derefter i en stor serveringsskål. Drys herefter med den sprøde hvidløgsblanding og finthakket forårsløg.
  7. Anret det hele ved først at komme ris i skålene, derefter blandingen med Hälsans Kök Vegan Mince og til sidste de stegte asiatiske grøntsager. Drys hver skål yderligere med peanuts, sesamfrø, koriander og Sriracha chilisauce.
     

Tip

Prøv også at bruge denne opskrift til fyld i kinesiske pandekager