Spansk-inspireret kikærtegryde

  • 4 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 300 g Hälsans Kök Vegansk fars
  • 1 rødløg
  • 3 hvidløg
  • 800 g tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 dl kikærter
  • 200 g spinat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 tsk. kommen
  • 1.5 tsk. paprika
  • 0.5 tsk. salt
  • 2 tsk. mørk farin
  • sort peber
  • 1 håndfuld mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en gryde. Tilsæt hakket løg, hvidløg og steg, indtil løgene er bløde. Tilsæt Hälsans Kök og krydderierne. Steg under omrøring i et par minutter.
  2. Tilsæt tomatpuréen og bland godt med løgene. Tilsæt de hakkede tomater, salt og sukker. Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil sovsen er blevet tyk. Tilsæt peber.
  3. Kom til sidst de kogte kikærter i gryden, og når de er blevet varme, tilsættes spinaten, og der lægges låg på gryden.
  4. Server gryderetten med mandelflagerne.