Hjortegryde med enebær, rosmarin og butternutsquash

Fyldig hjortegryde med skiver af butternutsquash, serveret med hvidløgszucchini
  • 10 Portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

Hjortegryde:

Butternutsquash:

Squash:

Forslag til pynt:

  • Frisk rosmarin eller timian

Fremgangsmåde

  1. Varm lidt olie i en tykbundet gryde, og sauter løg, gulerødder, selleri og hakkede svampe, til de er bløde og karamelliserede. Tag dem op af gryden, og sæt til side.
  2. Tilsæt lidt mere olie, og svits hjortekødet på alle sider. Tilsæt derefter enebær, rosmarin, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta og OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta. Kog i et par minutter, og tilsæt OSCAR® Premium Rødvin og Portvin ReduktionOSCAR® Oksefond koncentrat og vand. Kom de tilberedte grøntsager, hele champignoner og tomatpuré i gryden, læg låg på, og lad det simre i 1½ time, eller indtil kødet er meget mørt.  Jævn retten med modificeret stivelse.

Butternutsquash:

  1. Skræl butternutsquashen, skær i små både og vend den med ahornsiruppen og OSCAR® Premium Rødvin og Portvin Reduktion. Dryp med lidt olie, og bag dem på en bageplade belagt med bagepapir, indtil de lige netop er møre. Vend dem en enkelt gang.

Squash:

 

  1. Vend dem med olivenolie i en varm gryde, tilsæt OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta og lidt vand, og lad dem koge, til de netop er møre og klare grønne. Smag til.

Anretning:

  1. Pynt gryderetten med rosmarin eller timian, og servér den sammen med squash.

Tips:

  • Brug hjortegryden som fyld i en tærte med en sprød dej.
  • Erstat hjortekødet med oksekød eller lam.
  • Erstat butternutsquash med skiver af sød kartoffel eller almindelig kartoffel.