Pandestegt harissa Vegan Mince med ristede nødder og løg, serveret med hummus og fladbrød

Libanon

Harissa er en chilisauce, der stammer fra Tunesien. Men i dag bruges den i alle køkkener i Mellemøsten, hvor den obligatoriske skål med harissa er tilgængelig på alle middagsborde. Her anvendes det på samme måde som salt og peber i Europa. Men pas på! Harissa er en utroligt stærk, aromatisk chilisauce baseret på enten friske eller røgede, røde chilier. Chilierne er blandet med hvidløg, spidskommen, frisk koriander, citron og olivenolie.

  • 10 Portions

Ingredienser

  • 4 rødløg
  • 8 fed hvidløg
  • 100 ml olivenolie
  • 800 g Hälsans Kök® Vegan Mince
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk spidskommenfrø
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk harissa
  • 600 ml vand
  • 4-5 spsk OSCAR® Vegansk Oksesmag krydderi
  • salt
  • sort peber
  • 1 kg hummus
  • 400 g granatæblekerner (kan være frosne)
  • 50 g bredbladet persille
  • 100 g ristede mandler
  • 10 fladbrød
     
  1. Skræl og skær løg i tynde skiver.
  2. Knus hvidløget og steg det i en stor gryde med olivenolie og rødløg ved medium varme i 5 min., uden at det tager farve.
  3. Tilsæt Hälsans Kök® Vegan Mince, alle krydderierne, honning og harissa, og rør godt rundt.
  4. Tilsæt OSCAR® Vegansk Oksesmag krydderi og vand, og lad det koge, indtil væsken næsten er fordampet. Smag til med salt og peber.
  5. Fordel lidt hummus på 10 små tallerkner, og læg Hälsans Kök® Vegan Mince ovenpå. Pynt med granatæblekerner, hakket persille, mandler. Serveres med fladbrød.

Tip

  • Alle typer nødder kan anvendes.
  • Hvis du laver din egen hummus, så prøv at gøre det med sorte bønner i stedet for kikærter.