Middelhavsinspirerede grøntsager med vegansk aioli

Grillede grøntsager i lag med vegansk mozzarella og serveret med hvidløgsaioli og ristede kerner

    Ingredienser og fremgangsmåde

    Ingredienser

    Grøntsagsstakke:

    Vegansk aioli:

    Rucolasalat:

    • Rucola
    • Frisk basilikum
    • Olivenolie
    • Citronsaft

    Forslag til pynt:

    • Ristet frø og kerner

    Fremgangsmåde

    Grøntsagsstakke:

    1. Skær auberginen og de søde kartofler i 0,5 cm skiver. Skær peberfrugt og squash i ensartede skiver, rødløg i ringe og fjern stokken fra svampene.
    2. Bland olivenolie, timian, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta, OSCAR® Premium Fermenteret Peber Pasta, OSCAR® Svampefond koncentrat, citronsaft og honning sammen og pisk for at emulgere. Pensl grøntsagerne med marinaden og grill eller bag dem i portioner, til de er helt møre.
    3. Skær osten i skiver og fordel i lag med grøntsagerne og sæt stakkene sammen med et spyd. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de er varme og osten bobler. Pensl stakkene med resten af marinaden under tilberedningen.

    Vegansk aioli:

    1. Kom kikærtevand, sennep og eddike i en blender og blend det hele godt sammen. Tilsæt olien langsomt, mens motoren kører, og blend til du opnår en glat og cremet konsistens. Tilsæt OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg Pasta og smag til med salt.

    Rucolasalat:

    1. Vend rucolaen sammen med basilikum, citronsaft og olivenolie.

    Anretning:

    1. Anret de varme grøntsagsstakke og servér med vegansk aioli og basilikum. Drys med ristede kerner og servér rucolasalaten ved siden af.

    Tips:

    • Brug også den veganske aioli som dyp til pomme fritter mm. 
    • Gør evt. stakkene mindre og server dem som tilbehør.
    • Kan også laves med tofu.