Sticky, glaseret halloumi med ristede rodfrugter og grøntsager

Sticky, glaserede halloumiskiver serveret med ristede rodfrugter og grøntsager, drysset med rød- og portvinsdressing og ristede, afskallede hampefrø
  • 10 Portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

Grøntsager:

  • 10 farvede gulerødder
  • 2-3 pastinakker, skåret i stave
  • 2 søde kartofler, skåret i stave
  • 20 små roer, halverede
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 40 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat

Halloumi:

Salat:

  • 130 g babyspinat og blandede friske urter

Dressing:

Drys:

  • ½ kop ristede, afskallede hampefrø
  • 2 spsk. chiafrø

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær grøntsagerne ud, og skær dem i ensartede stykker. Vend dem med olivenolie, honning og OSCAR® Grønsagsfond koncentrat. Læg dem på en bageplade bagepapir, og steg dem, indtil de bliver møre og får farve.
  2. Skær halloumien i tykke skiver, og tørgrill den, indtil den får striber.
  3. Bland OSCAR® Premium Rødvin og Portvin Reduktion, OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg pasta, OSCAR® Premium Fermenteret Peber pasta, ingefær og olie, og bland det godt sammen.
  4. Pensl halloumiskiverne med rigeligt med rødvinsglasering, og anret dem på en bageplade med bagepapir. Grill dem lige inden servering, indtil de bliver varme og karamelliserer. Rist hampe- og chiafrøene, til de bliver gyldne.
  5. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.
  6. Vend de ristede grøntsager forsigtigt med spinatblade og urter inden servering. Anret dem i lave skåle, og top med glaserede halloumiskiver. Dryp dressingen over, og drys med hampefrø.

Tips:

  • Udskift halloumi med tofu.
  • Den smagfulde dressing fungerer også godt til salater med kød.
  • Prøv andre stegte grøntsager som søde kartofler, små kartofler, peberfrugt, squash og blomkål.