Friterede kalvebrisler

med blomkålscreme, råstegt blomkål og ristede hasselnødder

    Opskrift og fremgangsmåde

    Ingredienser

    Friterede kalvebrisler:

    Blomkålscreme:

    Sauce:

    Garniture:

    • 100 g afskallede hasselnødder
    • olie
    • 25 g plukket kørvel

    Fremgangsmåde     

    Friterede kalvebrisler:

    1. Blanchér kalvebrisler i koldt vand. Kog OSCAR® Kalvebouillon granulat op med vand, laurbærblade og løg. Kog brislerne, til de er møre.
    2. Køl kalvebrislerne ned i lagen og lad dem stå på køl i ca. 12 timer. Tag kalvebrislerne op, skær dem i tern og dobbeltpaner dem i mel, æg og rasp.
    3. Ved servering friteres kalvebrislerne i det klarede smør.

    Blomkålscreme:

    1. Pluk halvdelen af blomkålen i små fine buketter og læg det til side. Skær resten af blomkålen i mindre stykker.
    2. Hak skalotteløg og hvidløg og svits løgene i en kasserolle. Hæld de skivede blomkål over, og svits yderligere nogle minutter.
    3. Hæld vand, OSCAR® Hønsebouillon granulat samt fløde over og kog indtil blomkålen er helt blød.
    4. Løft blomkålen op og kog fonden ind til 3 dl. Blend herefter blomkål og kogelage med smør, tilsæt OSCAR® Blomkålssuppe granulat og smag til med salt og peber

    Sauce:

    1. Reducér OSCAR® Signature Stegt Kyllingefond ind til ca. 2 dl. Blend herefter smøren i og smag til med sherry eddike, salt og peber.
    2. Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande med lidt olie og salt. 

    Anretning:

    1. Anret i en mellemstor, halvdyb varm tallerken.
    2. Læg en skefuld blomkålscreme i bunden og læg saucen rundt om blomkålscremen.
    3. Placer de friterede kalvestykker rundt om cremen - ikke i cremen. 
    4. Garner med råstegte blomkålsbuketter, ristede hasselnødder samt plukket kørvel.