
Opskrift og fremgangsmåde
Ingredienser:
350 g æble, dansk, råt økologisk
3 dl vand
150 g sukker, stødt melis
0,5 stk vaniljestang
10 g agar
3 dl æblejuice
Fremgangsmåde:
- Skræl æblerne, halvér dem og fjern kernerne.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas den med lidt sukker.
- Vandet bringes i kog med sukker, vaniljekorn, æblejuice og vanillstang. Kom de halve æbler i og kog dem ved svag varme i ca. 7-8 min under låg til de er møre.
- Tag æblerne op og kog lagen lidt ind.
- Pisk agar agar ud i saften og lad den koge et par minutter. Der skal beregnes 7-10 g Agar Agar pr. liter.
- Blend æbler og sirup til en ensartet blød konsistens.
- Fordel herefter æblemassen i silikoneforme så det ligner halve æbler.
- Sæt på køl til æblerne er stive.
- Når æblerne skal ud af formen er det lettes at køre med en varm ske rundt i kanten.
- Skal de bruges til æbler med ribsgele, så lav en lille fordybning i æblet når det er stift og læg gele heri.
Næringsindhold
Portion | 50 g |
Energi | 381 kJ |
Aminosyrescore | 0 % |
Næringsstof | Mængde | Faktisk E % | Norm % |
Fedt | 0,3 g | 2,5 % | 50 |
Kulhydrat | 21,2 g | 96,4 % | 32 |
Protein | 0,3 g | 1,1 % | 18 |