Corndog med ketchup og sennep

USA 

En af de bedste ting ved mange messer og festivaller i Indiana eller streetfood-trucks i det sydlige USA er deres corn dogs! Og der er ikke noget, der er bedre til en corn dog end sød sennep.

  • 10 Portions

Ingredienser

Dej

  • 300 g gul majsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 60 ml OSCAR® Vegansk Kyllingesmag krydderi
  • 200 ml plantemælk
  • 100 ml kikærtevand
  • hvedemel, til udrulning
  • vegetabilsk olie eller jordnøddeolie til stegning
  • 200 ml ketchup 
  • 200 ml sød sennep 
     
  1. Pisk de tørre ingredienserne til dejen sammen: majsmel, mel, bagepulver, sukker og salt.
  2. Pisk de våde ingredienser til dejen sammen: OSCAR® Vegansk Kyllingesmag krydderi, plantemælk og kikærtevand.
  3. Bland de våde og tørre ingredienser, og pisk dem sammen.
  4. Hæld dejen i en høj beholder næsten til toppen (beholderen skal være højere end pølsen). 
  5. Stik pindene i Hälsans Kök® Sensational™ Sausage og rul dem i ekstra mel.
  6. Stik pølsen direkte ned i dejen og drej dem lidt rundt for at dække dem helt, mens du løfter den op igen. Lad den overskydende dej dryppe af.
  7. Hold hver corn dog skråt i den varme olie i 5-7 sekunder, så den lukker tæt. Lig den derefter i olien (det sikrer, at de ikke sidder fast i bunden af gryden).
  8. Steg dem i 3-4 min., eller til de er gyldenbrune.
  9. Steg op til 4-5 corn dogs ad gangen for at undgå at sænke olietemperaturen. Vend dem, efterhånden som de skal brunes jævnt. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
  10. Servér dem med ketchup og sennep.
     

Tip

  • Der kan tilsættes forskellige typer krydderiblandinger til dejen. Husk at lægge pindene i blød 30 minutter før brug.
  • Skær Hälsans Kök® Sensational™ Sausage i mindre stykker, og lav en lille snack.