Breaded Fillet med pickles og saltet citronemulsion

Server Breaded Fillet på julebordet til dine gæster. Du kan både vælge at servere den som et lunt selvstående element, eller som vegetarisk smørrebrød og alternativ til den klassiske fiskefilet med remoulade. 

  • 10 Portions

Ingredienser

Pickles:

Saltet citronemulsion:

  • 3 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk OSCAR® Premium Citron Pasta 
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 4 dl smagsneutral olie
  1. Kog vand, salt og 2 dl af eddiken op i en gryde og køl herefter lagen af. 
  2. Skær alle grøntsagerne i grove stykker og overhæld dem med lagen, så de dækkes helt (evt. vakuumér). Stil bøtten på køl i to døgn.
  3. Dræn saltlagen fra grøntsagerne. Hæld kogende vand over grøntsagerne, så de dækkes helt og lad dem trække i vandet i 90 minutter.
  4. Kog 6 dl eddike op med sukkeret.
  5. Dræn grøntsagerne og kom dem i den lune eddikelage. Smag til med OSCAR® Grønsagsfond koncentrat, paprika, karrypulver og gurkemeje.
  6. Jævn med OSCAR® Jævner modificeret stivelse, under konstant omrøring og lad det koge igennem i et par minutter.
  7. Hæld det hele på skoldede glas og opbevar din pickles i køleskabet, hvor den kan holde sig 2-3 måneder.
  8. Blend æggeblomme, OSCAR® Premium Citron Pasta og salt sammen – tilsæt olie i en tynd stråle, så emulsionen langsomt samler sig. 
  9. Smag til med peber, dijonsennep og evt. mere OSCAR® Premium Citron Pasta

Tip

Server til Hälsans Kök® Breaded Fillet. Du kan med fordel blende din pickles og blande i citronemulsionen, for at få en klassisk remoulade.