Braiseret lammeskank

med græskarkerner, bær og linsecassoulet
  • 10 Portions

Opskrift og fremgansmåde

Ingredienser

Forslag til pynt:

  • græskarkerner
  • tørret blåbær og tranebær
  • friske urter

Linsecassoulet:

  • 400 g belugalinser
  • 1 hoved knoldselleri
  • 1 kg gulerødder
  • 1 kg skalotteløg
  • 1 bdt blegselleri
  • 2 stk citroner

Fremgangsmåde

  1. Krydder lammeskankene med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt olie. Sæt dem herefter i et ildfast fad og dæk dem med vand, opløst i OSCAR® Premium Rødvin & Portvin reduktion og OSCAR® Signature Lammefond
  2. Tilsæt herefter enebær, laurbær, gulerødder og hvidløg. Braisér lammeskankene i 3-4 timer ved 150 grader, eller indtil kødet er mørt.
  3. Tag kødet op og sæt det til side. Sigt fonden og del den op i 2.
  4. Tag den ene del af fonden og tilsæt OSCAR® Signature Demi Glace. Kog op og tilsmag med salt og peber. Jævn saucen til den ønskede konsistens.
  5. Skyl linserne grundigt og lad dem simre i sidste halvdel af fonden fra lammeskankene. Når linserne har simret i 15-20 minutter, tilsæt da de finthakkede grøntsager. Skru op for blusset, så væden reducere, og kog ind til en kraftig og smagfuld cassoulet.
  6. Dyp skankene i saucen og drys med ristede græskarkerner, tørret blåbær, tranebær og friske urter. Placér skankene ovenpå cassouleten og hæld overskydende sauce på ved siden.