Bagt selleri med brunet smør

  • 10 Portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,4 kg selleri (ca. 2 stk.)
  • 400 g salt
  • 400 g timian

Brunet smørsauce:

Svampebouillon:

Pynt:

  • 5 g hyldeblomst
  • 15 g urter
  • 10 g oxalis
  • 10 g karse

Fremgangsmåde:

  1. Salt og timian drysses i en gastrobakke. Vask selleriene og placer dem i salten.
  2. Bag selleriene ved 160°C i 4 timer, indtil de er helt møre.
  3. Smelt det brunede smør, tilsæt vand og smag til med OSCAR® Stegt Smag krydderi og OSCAR® Premium Fermenteret Hvidløg.
  4. Hæld OSCAR® Signature Løg Fumet Økologisk i en gryde, bring i kog, og smag til med OSCAR® Svampefond koncentrat.
  5. Skær toppen af sellerien og skrab den bagte selleri ud på en tallerken.
  6. Pynt sellerien og kom lidt brunet smørsauce på.
  7. Før servering hældes svampebouillonen ud over sellerien.