Appelsin- og karamelglaseret savoykål

Denne karamelliseret kål stuvning går godt til kogt skinke eller f.eks. medister. Her oplever du den karamelliseret sødme fra appelsinjuicen og sukkeret kombineret med den intense umami smag fra OSCAR© Vegansk Kyllingesmag Krydderi som giver en fantastisk dyb og rig smag. Denne opskrift kan ligeledes laves vegansk. Erstat da almindelig fløde med plantefløde.
  • 10 Portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Vask kålbladende grundigt og fjern stokken fra de store blade.
  2. Skær herefter kålen i grove stykker.
  3. Blancher kålen i let saltet vand, køl ned i isvand, og dræn efterfølgende.
  4. Karamelliser sukker i en tykbundet gryde og tilsæt appelsinsaften lidt ad gangen. Rør indtil karamellen er glat.
  5. I en anden gryde reduceres fløden halvt ind og smages til med appelsinkaramellen og OSCAR® Vegansk Kyllingesmag krydderi.
  6. Vend den drænede kål i karamelflødesaucen, smag til med salt og peber og server til f.eks. juleskinke.