

Ananaskarry med Vegan Balls serveret med myntesambal og roti
Sri Lanka
Kanel har været brugt i tusindvis af år i srilankanske retter. Det bruges f.eks. i supper, chutneys, dhals, desserter og i forskellige drikkevarer. Kanel giver en skøn, aromatisk aroma og smag i det salte såvel som i det søde køkken.
- 10 Portions
Submitted by Zia Johansen on Fri, 03/19/2021 - 06:27
Ingredienser
- 200 g løg
- 600 g gulerødder
- 5 stilke citrongræs
- 75 ml vegetabilsk olie
- 50 g karryblade
- 4-6 kanelstænger
- 1 spsk stødt gurkemeje
- 2 spsk sorte/brune sennepsfrø
- 500 g frisk ananas
- 600 ml kokosmælk
- 800 g Hälsans Kök® Vegan Balls
- 4 spsk OSCAR® Premium Fermenteret Peber Pasta
- 35 ml OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat
- salt
Myntesambal
- 100 g rødløg
- 100 g ingefær
- 6 lange, grønne chilier
- 2 fed hvidløg
- 60 g mynteblade
- 100 g revet frisk kokos
- 100 ml limesaft
- 200 ml vand
- salt
Server med
- brune ris
- roti (indiske pandebrød)
- Skræl og hak løg og gulerødder groft.
- Skær citrongræsstilkene i 3 cm stave, og knus dem let uden at knække dem.
- Varm olien i en gryde ved medium varme.
- Tilsæt løg, gulerødder, citrongræs, karryblade, kanelstænger, gurkemeje og sennepsfrø, og lad det koge ved lav varme i 7-8 min.
- Tilsæt kokosmælk, Hälsans Kök® Vegan Balls, OSCAR® Premium Fermenteret Peber Pasta, OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat og salt, og lad det simre i 5 min.
- Rens og skær ananassen i 2 x 2 cm stykker. Tilsæt lige inden servering.
- Lav myntesambalen ved at skrælle og rense rødløg, ingefær, hvidløg og blende med chili, kokos, lime, mynte og vand til en ensartet pasta. Krydr med salt.
Tip
- Mintsambal kan opbevares i køleskabet i 3 dage.
- Tørret, revet kokos kan erstatte frisk kokos.