Ananaskarry med Vegan Balls serveret med myntesambal og roti

Sri Lanka

Kanel har været brugt i tusindvis af år i srilankanske retter. Det bruges f.eks. i supper, chutneys, dhals, desserter og i forskellige drikkevarer. Kanel giver en skøn, aromatisk aroma og smag i det salte såvel som i det søde køkken.

  • 10 Portions

Ingredienser

Myntesambal

  • 100 g rødløg
  • 100 g ingefær
  • 6 lange, grønne chilier
  • 2 fed hvidløg
  • 60 g mynteblade
  • 100 g revet frisk kokos
  • 100 ml limesaft
  • 200 ml vand
  • salt

Server med

  • brune ris
  • roti (indiske pandebrød)
     
  1. Skræl og hak løg og gulerødder groft.
  2. Skær citrongræsstilkene i 3 cm stave, og knus dem let uden at knække dem.
  3. Varm olien i en gryde ved medium varme.
  4. Tilsæt løg, gulerødder, citrongræs, karryblade, kanelstænger, gurkemeje og sennepsfrø, og lad det koge ved lav varme i 7-8 min.
  5. Tilsæt kokosmælk, Hälsans Kök® Vegan Balls, OSCAR® Premium Fermenteret Peber Pasta, OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat og salt, og lad det simre i 5 min.
  6. Rens og skær ananassen i 2 x 2 cm stykker. Tilsæt lige inden servering.
  7. Lav myntesambalen ved at skrælle og rense rødløg, ingefær, hvidløg og blende med chili, kokos, lime, mynte og vand til en ensartet pasta. Krydr med salt.
     

Tip

  • Mintsambal kan opbevares i køleskabet i 3 dage. 
  • Tørret, revet kokos kan erstatte frisk kokos.