Cremet kold ærtesuppe med syrnet fløde

  • 10 Portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ¼ bdt timian
  • 1 kg frosne ærter
  • 1 ltr vand
  • 100 ml OSCAR® Grønsagsfond koncentrat Økologisk
  • 200 g friskost (eller syrnet fløde)
  • 2 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg og sautér dem glasklare i olien.
  2. Tilsæt timian, frosne ærter, vand og OSCAR® Grønsagsfond koncentrat Økologisk og kog op.
  3. Blend herefter til du får en cremet suppe. Du kan tilsætte frisk ost/fløde direkte i suppen, eller anvende til tilsmagning efterfølgende.
  4. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Server f.eks. med rejer eller varmrøget laks.