Æbleskive med kalveskank

    OPSKRIFT OG FREMGANGSMÅDE

    Ingredienser

    Æbleskivedej:

    • 130 g smør
    • 20 g brun farin
    • 100 g æggeblommer
    • 20 g gær
    • 20 g surdej
    • 4 dl sødmælk
    • 1 dl øl
    • 300 g hvedemel
    • 100 g rugmel
    • 200 g æggehvider
    • 12 g salt

    Fyld af kalveskank:

     

    Fremgangsmåde

    Æbleskivedej: 

    1. Varm smørret op til 120 grader til proteinet brunes, køl ned igen til 32 grader, inden det viderebehandles
    2. Pisk smør, brun farin og æggeblommer til farinen er opløst
    3. Rør gær og surdej ud i massen
    4. Hæld mælk og øl i massen (25 grader)
    5. Sigt hvedemel og rugmel ned i massen, og pisk sammen til homogen masse
    6. Pisk æggehviderne lette og luftige sammen med saltet
    7. Vend hviderne i massen og stil dejen til hævning i 2 timer ved 27 grader inden stegning af æbleskiver

    Fyld af kalveskank: 

    1. Sautér finthakket løg, selleri og plukket timian i lidt olie, og tilsæt derefter tomatpuré
    2. Tilsæt sherry og lad det koge op
    3. Kom herefter OSCAR® Signature Kalvefond på og lad det koge godt igennem
    4. Pluk kødet eller skær det i ½ x ½ cm og vend det rundt i saucen
    5. Smag til med citronsaft og eventuelt salt og peber
    6. Brug det som fyld i æbleskiven eller server med en dejlig kartoffelmos
    7. Dette er en dejlig måde at udnytte sine råvarer på

    Tips: Du kan sagtens bruge en anden usødet opskrift, ligesom du kan undlade surdej. Fordelen ved at bruge surdej er, at det giver en let syrlighed til æbleskiven.