Moqueca med rejer

Prøv vores udgave af den brasiliansk fiskesuppe. Spis den sammen med hvide ris.
  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g mellemstore rejer
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Saft fra 1 limefrugt
  • 2 stk. mellemstore løg, skåret i ringe
  • ½ grøn peber, skåret i ringe
  • ½ rød peber, skåret i ringe
  • 2 stk. rød chili, medium stærke
  • olie
  • 2 dl OSCAR Signature Skaldyrsfond
  • 30 ml OSCAR Fiskefond koncentrat
  • 4 store, søde tomater uden skind og kerner, groft hakket
  • 2 stk. modne bananer, skåret i 2 cm tykke skiver
  • 2 dl kokosmælk, frisk eller fra dåse
  • ½ bdt koriander, hakket
  • ½ bdt bredbladet persille, hakket
  • 3 stk. forårsløg toppe, kun det grønne
  • salt

Fremgangsmåde

Rejer:

  1. Rens rejerne og mariner dem limesaften, de finthakkede hvidløg og salt. Lad dem trække en halv time.
     

Chilisauce:

  1. Sautér løg, peberfrugt og chili i olie i en tykbundet gryde, uden at de tager farve.
  2. Tilsæt OSCAR Signature Skaldyrsfond, OSCAR Fiskefond koncentrat og tomaterne. Lad tomaterne afgive lidt væde, men uden at smatte ud.
  3. Check styrken af chilisaucen, er den stærk nok fjernes chilierne.
  4. Tilsæt rejer og bananer i saucen og giv dem en hurtig opvarmning. De skal være varme og give smag til saucen, men pas på de ikke får for meget.
  5. Tilsæt kokosmælken og varm saucen igennem. Undgå at bringe den i koge, da kokosmælken da vil skille fra.
  6. Vend de hakkede krydderurter i til sidst, smag til med salt og evt. mere limesaft.