Sort bønnesuppe med bagt laks

  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g sorte bønner, udblødt
  • 100 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 stk friske laurbærblade
  • 1 stk grøn chili
  • 2 ltr vand
  • 40 g OSCAR Hønsebouillon pasta
  • 20 g OSCAR Fiskebouillon pasta
  • limesaft
  • olie
  • Syltet laks:
  • 10 stk laksefilet á 80 g
  • 1 stk lime, ikke overfladebehandlet, saft og skal
  • 1 spsk sukker
  • 1 stk grøn chili
  • 20 g OSCAR Fiskebouillon granulat
  • 50 dl smør

Fremgangsmåde

  1. Udblød bønnerne i 24 timer. Skyl og dræn dem herefter.
  2. Skær fisken i passende stykker og krydder med limesaft og -skal, sukker, finthakket chili og OSCAR Fiskebouillon granulat.
  3. Stil fisken på køl i 3 timer inden den bages med lidt smeltet smør ved 48º i ca. 30 min. til den er klar.
  4. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og tilsæt de resterende ingredienser til suppen.
  5. Lad suppen koge til bønnerne er møre.
  6. Blend suppen og smag den til med limesaft.