Langtidsbagt kalvespidsbryst med sød kartoffel

  • 10 portions

Ingredienser og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvespidsbryst
  • 1 dl rødvinseddike
  • 60 g OSCAR Kalvefond koncentrat
  • 20 stk. kaffebønner
  • 50 g rørsukker
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. chili flager
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ bdt frisk oregano
  • 1 ltr. vand
  • 800 g sød kartoffel
  • 2 dl vand
  • 30 ml OSCAR Grønsagsfond koncentrat
  • 3 stk. lime
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 stk. grøn chili
  • mynte

Fremgangsmåde

  1. Trim kalvebrystet, brun det af i lidt olie og placér det i en gastrobakke.
  2. Tilsæt rødvinseddike, OSCAR Kalvefond koncentrat, kaffebønner, rørsukker, paprika, chili, spidskommen og frisk oregano.
  3. Tilsæt vand og braiser kødet ved 120º under låg i ca. 5 timer til kødet er mørt.
  4. Kog lagen ind til en glace og vend kødet i den inden servering.
  5. Skær sød kartoffel i passende stykker og steg let i lidt olie og bag dem herefter møre i ovnen.
  6. Kog vand og OSCAR Grønsagsfond koncentrat op og glaser kartoflerne heri.
  7. Ved servering vendes de søde kartofler med hakket chili, mynte, skalotteløg og limesaft.