Feijoada

Brasiliens nationalret feijoada, udviklet så den kan laves af produkter, der kan købes i Danmark, men uden at den mister sin autentiske smag.
  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 stk chili
  • 2 stk store løg, hakket
  • 5 fed hvidløg, hakket
  • olie
  • 500 g skinkekød udskåret i grove tern
  • 250 g chorizo i tern
  • 500 g sprængt oksebryst i skiver
  • 250 g røget svineskank
  • 3-4 laurbærblade
  • 4-5 hele nelliker
  • hele peberkorn
  • 3 l vand
  • 30 g OSCAR Kalvebouillon pasta
  • 500 g udblødte sorte bønner
  • 2 dåser flåede tomater
  • 500 g røget medisterpølse
  • 1 stk appelsin
  • evt. Cachaça eller anden dejlig brændevin for tilsmagning

Fremgangsmåde

  1. Sautér chili, løg og hvidløg i olie
  2. Brun skinkestykkerne af og tilsæt tern af chorizo
  3. Tilsæt herefter oksebryst, svineskank, laurbærblade, nelliker, sort peber, vand og OSCAR Kalvebouillon pasta
  4. Det hele koges sagte i ca. 45 minutter, til kødet er halvt tilberedt
  5. Tilsæt herefter de udblødte bønner, flåede tomater og medister og lad koge til alt er mørt
  6. Smag til med salt, appelsinsaft og eventuelt Cachaça


Servér evt. til kogte ris og Grønkålssalat med appelsin og chorizo