Jul

Tirsdag, November 5, 2019

oscar jul, juleopskrifter, julesauce, andesauce

Andesaucer

Grundsauce med and

1,2 ltr vand
0,1 dl Sveskepuré
50 ml OSCAR Andefond, koncentrat
50 g OSCAR Rødvins sauce, granulat
80 g OSCAR Brun sauce, pasta


Rør sveskepuré, andefond og rødvinssauce sammen med vand.
Varm op til ca. 50 grader og tilsæt brun sauce.
Saucen koges op og smages til med salt, peber og andefond koncentrat.

Tip: Vandet kan erstattes med stegesky fra andestegen.

 

Prøv følgende varianter på din andesauce


KRYDRET ANDESAUCE

Tilsæt 1 stang kanel, 1 stk. stjerneanis og 3 stk. nelliker til din andesauce og kog op.
Lad krydderierne trække i saucen i 1 time og sigt dem herefter fra.
Så får du en dejlig krydret og julet andesauce.


JULESAUCE

Tilsmag din færdigtilberedte andesauce med 15 g OSCAR Svinesky, pasta og 0,5 dl rødkålssaft.
Rødkålsaften har en fin afbalanceret syre, som løfter den kraftige mørke andesauce.

 

Grisesaucer

SAUCE BLANQUETTE

1 ltr OSCAR Signature Svinefond
3 stk allehånde
5 stk peberkorn
15 g OSCAR Jævner, udrørt i lidt koldt vand
1 stk æg
2 stk æggeblomme
2 spsk creme fraiche 38%
200 g smeltet usaltet smør
saften af en ½ citron

Kog svinefond med allehånde og peberkorn ind til det halve og sigt fonden. Jævn fonden.
Kom æg, æggeblommer og creme fraiche 38% i en blender.
Blend med svinesaucen.Tilsæt smørret, smag til med salt og citronsaft.
Herefter må saucen ikke koge, men blot holdes lun, da den ellers vil skille.


BRUN GRISESKYSAUCE

1 ltr vand
15 g OSCAR Svinebouillon, pasta
20 g OSCAR Svinesky, pasta
20 g OSCAR Jævner
1 dl piskefløde
Kulør

Kog vand med svinebouillon og svinesky. Rør jævner ud i lidt koldt vand, og tilsæt det under omrøring.
Tilsæt piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber.

 

"Grønne julesaucer"

VEGETARISK RØDVINSGLACE

100 g hvidkål (evt. stokken)
80 g tomatpuré
1/2 stk stjerneanis
3 stk nelliker
3-4 Sichuanpeber
200 g aquafaba (kikærtevand)
1 ltr OSCAR Signature Løg Fumet Økologisk
OSCAR Jævner
OSCAR Premium Rødvin og Portvin Reduktion
OSCAR Premium Fermenteret Peber 
skallen fra 1/2 appelsin

Svits kålen godt af så den tager farve, tilsæt tomatpuré, krydderier og aquafaba, og giv et opkog.
Tilsæt Signature Løg Fumet og lad simre til kålen er mør. Tag stjerneanis og nellikker op og blend resten.
Sigt herefter og smag til med Premium Rødvin & Portvin Reduktion, Premium Fermenteret Peber og revet appelsinskal.
Jævn til en passende konsistens.

VEGANSK CREMESAUCE

1 ltr OSCAR Signature Løg Fumet Økologisk
40 g peanutbutter
60 g OSCAR Stegt Smag krydderi
80 g kokosolie el. kakaosmør
4 spsk gærflager
2 spsk OSCAR Premium Fermenteret Peber
OSCAR Jævner

Blend Signature Løg Fumet, peanutbutter og Stegt Smag sammen,
kog op og montér med kokosolie, gærflager og Premium Fermenteret Peber.
Jævn efter ønske. Saucen kan evt. skummes op med lecitin.