Tema: Grill

Tirsdag, October 1, 2019

Hent inspiration til rubs, marinader og vegetarisk tilbehør til grillen

oscar grill rubs

RUBS 

Rub’s er tørmarinering, som indeholder en blanding af salt, sukker, krydderier og bouillon granulat.
Med vores basis opskrift er det kun fantasien der sætter grænser for din
smagssammensætning.

oscar grill rubs oscar grill laks rubsoscar grill lam rubs

 

Basisrub 

50 g salt
100 g sukker eller brun farin
40 g OSCAR bouillon granulat, efter ønsket smagsretning
Se alle varianter af OSCAR Bouillon granulat her


Vend alle ingredienser sammen, evt. i en blender og fyld i en lufttæt beholder.
Rubben gnides på emnet, og får lov at trække i min. 2 timer.

Prøv følgende varianter og eksperimenter selv: 

Fiskerub, f.eks. til grillet/røget laks
Basisrub med OSCAR Fiskebouillon granulat, 10 knuste enebær samt skallen fra 1 økologisk citron

Lammerub, f.eks. til lammespyd
Basisrub med OSCAR Lammebouillon granulat samt 1 spsk spidskommen, 1 spsk røget paprika og 1 spsk ristede korianderfrø
 

Marinader

OSCAR Fondkoncentrater egner sig særlig godt til marinader. Find dem alle her

Begge marinaderne svarer til marinering af ca. 3-5 kg. kød
Kan anvendes både til marinering, glasering og som dip.

oscar marinade grill

Asiatisk marinade til f.eks. revelsben 

60 g. OSCAR Premium Hvidvin Reduktion 
15 g. OSCAR Premium Citron Pasta 
35 g. OSCAR Asiatisk Fond koncentrat
15 g. stødt korianderfrø
75 g. honning 

Alle ingredienser røres sammen med piskeris, konsistensen kan evt. justeres med vand.

Marinade til f.eks. udbenet kyllingeoverlår

40 g. OSCAR Stegt Smag krydderi
100 g. OSCAR Premium Fermenteret Hvidløg
50 g. OSCAR Kyllingefond koncentrat
200 g. tomatpuré
1 bdt. frisk finthakket oregano
1 dl vand

Alle ingredienser røres sammen med piskeris, og konsistensen justeres med vand.
 

Grønt tilbehør til grillen

Grillet Asparges med Sauce Mousseline

1 ltr. OSCAR Hollandaise Sauce
0,5 ltr. piskefløde
25 g. OSCAR Premium Hvidvin Reduktion
10 g. OSCAR Premium Citron Pasta

Varm Hollandaise op med Premium Hvidvin Reduktion og Premium Citron Pasta.
Pisk fløden luftig, og vend sammen med Hollandaisesaucen lige inden servering.

Majskolber sousvide med hvidvin og smør

Majskolber pakkes i sousvide poser med 1 spsk. smør samt en spsk. OSCAR Premium Hvidvin Reduktion.
Sousvide i 2 timer ved 80oC. Færdiggør på grill, hvor de pensles med en citronsmør lavet af ¼ OSCAR Premium Citron Pasta og ¾ smeltet smør