Tips & Tricks: Fondkoncentrat

Mandag, September 9, 2019

OSCAR Fondkoncentrat byder på et vælg af anvendelsesmuligheder. Vi har samlet dem her, for at gøre det nemmere for dig at højne den gode smag i dit køkken.

Kogning: Smag din kogelage til med en fondkoncentrat der matcher dit element, for at bibeholde og underbygge smagen.
Køl emnet af i kogelagen, for at opnå det bedste resultat. Brug 30 ml. fondkoncentrat pr. liter vand.

Sprængning af kød: Til sprængning af kød, f.eks. kalvespidsbryst, kan du erstatte en del af salten
med OSCAR fondkoncentrat, for at tilføre smag under tilberedningen af kødet.

Sous Vide: Ved at tilberede med vakuum, sikres en ensartet tilberedning hver gang.
Ved at tilsætte fondkoncentrat, koncentreres og fremhæves smagen.
Tommelfingerregel: Fondkoncentrat tilsættes, så det passer til 3% af emnets vægt (1 kg kød = 30 g fondkoncentrat)

Marinader: Lav en marinade på base af et surmælksprodukt, olie, eddike, krydderier og tilpas marineringen til emnet ved brug af en fondkoncentrat  

Glasering: Glasér dit element under tilberedning i f.eks. ovnen eller på grillen.
Vær opmærksom på, at en sukkerholdig marinering brænder lettere ved høj varme.

Tilsmagning af farsretter: Forstærk smagen i dine farsretter, ved at tilsætte fondkoncentrat til f.eks. dine frikadeller eller forloren hare.
Prøv også at tilsmage din tatar med OSCAR Fondkoncentrat.

 

 

 

 

oscar pisket smoer  oscar pisket smoer  oscar pisket smoer

 

Pisket svampesmør


250 g usaltet smør
30 ml OSCAR Svampefond, koncentrat
evt. tørret svampestøv

 

Pisk smør hvidt og luftigt og vend OSCAR Svampefond i.
Server enten direkte til f.eks. brød eller
asparges, eller smør ud i filmbeklædte forme,
køl og ”hak” ud og server til f.eks. en bagt kartoffel

 

Rullet hummersmør

 

250 g usaltet smør
30 ml OSCAR Hummerfond, koncentrat
1 stk citron, økologisk, skallen heraf

 

Blødgør smørret og vend hummerfond og citronskal i.
Form en ”pølse” på udrullet film, og rul filmen stramt om smørret. Bind enderne sammen.
Sæt derefter smørret på køl til det er fast, og skær herefter i passende skiver.

 

oscar viniagrette  oscar viniagrette  oscar vinaigrette

 

Basis olie/eddike dressing

 

1 dl eddike 
2 tsk. dijon sennep 
1 tsk. honning 
2 dl. vintruekerneolie 
20 g. OSCAR Fondkoncentrat, efter valg

Pisk eddike, sennep og honning sammen. 
Tilsæt olien i en tynd stråle og smag til med fondkoncentrat.

 

Prøv følgende varianter og eksperimenter selv: 

 

OSCAR Kyllingefond, kogte æg, cornichoner og kapers
Brug som en kold dressing til f.eks. dampet artiskok
 

OSCAR Svampefond, citron, kørvel og grovkornet sennep
Til en salat med stegte svampe og ristet brød
 

OSCAR Fiskefond, æble, lime og koriander
Til f.eks. røget fisk

 

oscar emulsion  oscar emulsion  oscar emulsion

 

Basis Mayonnaise


3 stk pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijon sennep
2 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
Ca. 4 dl smagsneutral olie

 

Prøv følgende varianter og eksperimenter selv: 

 

OSCAR Lammefond, spidskommen, hvidløg og citron
Til stegt lammekød

 

OSCAR Fiskefond, rogn og wasabi
Til f.eks. rå fisk

 

OSCAR Hummerfond, tomatpuré, dild og rejer
I en brioche ”slider”

 

OSCAR Kalvefond, peberrod og sennep
Til f.eks. kogt kalvetunge

 

OSCAR Fiskefond, parmesan, hvidløg, citronsaft og dijon sennep
Til en cæsarsalat