Tema: Veganske retter

Onsdag, September 4, 2019

Hos OSCAR er vi kompromisløse, når det gælder den gode smag - dette gælder selvfølgelig også når retterne skal være veganske.         

oscar opskrifter vegansk tema saucer

Derfor har vi udviklet en række opskrifter på veganske saucer, cremer og bouilloner, fulde af intensitet og umami. Lad dig inspirere og brug dem til at udvikle velsmagende veganske retter til dit køkken

 


AQUAFABA

Aquafaba afgives ved kogning af tørrede kikærter og bønner.
Det er det du kender som den tykke væske fra kogelagen eller dåsen.
Aquafaba har bl.a. den fantastiske egenskab, at den kan bruges som
emulgator og er i stand til at binde fedtholdige og vandige opløsninger.
Du kan godt bruge kikærtevandet fra dåsekikærter.

 

 

VEGANSK ”MAYO”

Basis emulsion:
1 dl aquafaba (kikærtevand)
10 g OSCAR Premium Citron pasta
5 dl smagsneutral olie

 

Blend aquafaba og Premium Citron pasta i 3 sekunder
med en stavblender og tilsæt derefter olie i en tynd stråle.
Bliver emulsionen for tyk kan du tilsætte en smule koldt vand.
Til sidst tilsættes smag efter ønske, prøv f.eks. med
OSCAR Røget Smag eller OSCAR Premium Fermenteret Peber.

 

Info: Vær opmærksom på at bindingsevnen af aquafaba kan variere
afhængigt af om den er hjemmelavet eller fra dåse.
Hvis du vil opnå en højere bindingsevne kan du med
fordel reducere din aquafaba.

 

Tips: Prøv også aquafaba i det søde køkken,
f.eks. til marengs, chokolademousse eller flødeboller.