Skaldyrssuppe med ostetimbale

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

Skaldyrssuppe:

  • 250 g skalotteløg
  • olie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 30 g OSCAR Hvidvins Reduktion
  • 1 l OSCAR Skaldyrsfond, Signature
  • 20 ml OSCAR Fiskefond, koncentrat
  • 20 ml OSCAR Hummerfond koncentrat
  • 1,2 l vand
  • 1 l fløde
  • 2 dl sauternes
  • salt og peber

Ostetimbale:

  • 2 stk. æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. vodka
  • salt og peber
  • 400 g västerbottenost, revet (alternativt anden lagret fast ost)
  • smør til formene

Fremgangsmåde

Skaldyrssuppe:

  1. Hak løgene og svits dem i olien sammen med tomatpuréen, indtil løgene er bløde.
  2. Tilsæt skaldyrsfond, fiskefond, hummerfond, hvidvins reduktionen og vand. Lad det koge i 5 min.
  3. Tilsæt fløde og lad det hele koge sammen til en ensartet konsistens. Lige inden servering tilsættes sauternes, og det smages til med salt og peber.

Ostetimbale:

  1.  Lav en æggestand på æg, mælk og vodka. Smag til med salt og peber. Bland den revne ost i.
  2.  Smør små portionsforme. Fyld formene og bag i ovnen ved 175˚ C i 20 min.
  3.  Server suppen i en dyb tallerken med timbalen i midten.