Jordskokcreme

med crudité salat på rodfrugter
  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

Jordskokkecreme:

  • 200 g skalotteløg
  • 1 kg jordskokker
  • 1 l OSCAR Signature Grønsagsbouillon
  • 100 g friskost
  • salt og peber
  • saften fra 1 stk. citron

Crudité salat:

  • 100 g rødbeder
  • 100 g gule beder
  • 100 g polka beder
  • 1 stk fennikel
  • 200 g frisésalat
  • 50 g purløg
  • koldpresset rapsolie

Fremgangsmåde

Jordskokkecreme:

  1. Hak skalotteløgene og brun dem af i en gryde. Tilsæt herefter de delte jordskokker.
  2. Hæld grøntsagsbouillonen over løg og jordskok-blandingen. Kog indtil jordskokkerne er møre.
  3. Blend det hele og passér det gennem en finsigte. Pisk friskosten i og smag til med salt, peber og citronsaft.

Crudité salat: 

  1. Skær alle rodfrugterne papirstynde på et mandolinjern og læg dem i isvand.
  2. Pluk frisésa­laten og hak purløget fint.
  3. Tag rodfrugterne op, og dryp dem af på et viskestykke. Vend dem med frisésalaten og purløget.
  4. Server den sammen med jordskokcremen og dryp med koldpresset rapsolie