Lammesylte med emulsion

  • 10 portions

Opskrift og fremgangsmåde

Ingredienser

Lammesylte:

  • 1 ltr OSCAR Lammefond, Signature
  • 2 spsk. dijon sennep
  • 1 tsk. sennepskorn, ristet
  • 1 knivspids kværnet peber
  • 3 stk. laurbærblade
  • 50 g OSCAR Aspic
  • 600 g tilberedt og plukket lammekød
  • overskydende grønsager
  • friske krydderurter

Emulsion:

  • 3 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 0,5 dl vand
  • OSCAR Lammefond, koncentrat
  • Dijon sennep

Fremgangsmåde

Lammesylte:

  1. Kog lammefonden op med dijon sennep, sennepskorn, peber og laurbærblade. Pisk herefter aspic i.
  2. Tilsæt nu det plukkede kød, og evt. overskydende tilberedte grønsager eller friske krydderurter. Sæt i sylteglas og køl ned.

Emulsion:

  1. Blend æggehvider med en stavblender, sammen med salt og citronsaft.
  2. Tilsæt olien lidt af gangen og justér med vand til du opnår samme konsistens som mayonnaise.
  3. Smag emulsionen til med OSCAR Lammefond koncentrat og dijon sennep